ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

sabato 27 gennaio 2018

Το Γυμνάσιο Λύκειο Λουμπουμπάσι-Κογκό συμμετέχει μέσω διαδικτύου στις πανηγυρικές εκδηλώσεις στη Νάπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Των Eλλήνων οι κοινότητες
φτιάχνουν άλλο γαλαξία.

Οι  μαθητές των Ελληνικών Σχολείων Λουμπουμπάσι-Κογκό θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας συναδελφωμένοι, μέσω διαδικτύου, με τους μαθητές των Κλασσικών Λυκείων της Ιταλίας, που πρωτοστάστησαν από το 2014 στην κινητοποίηση για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας.

Τα Σχολεία Ελληνικής Κοινότητας Λουμπουμπάσι και Περιχώρων (Λ.Δ. Κονγκό) είναι αμιγώς ελληνικά και περιλαμβάνουν Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο-Λύκειο. Σε όλες τις βαθμίδες έχουν περίπου 50 μαθητές που ακολουθούν το ελληνικό πρόγραμμα σπουδών.

Το Γυμνάσιο Λύκειο Λουμπουμπάσι-Κογκό θα συνδεθεί τηλεματικώς με τα Κλασσικά Λύκεια που θα συμμετέχουν στις προσεχείς πανηγυρικές εκδηλώσεις της Νάπολης (Sala dei Baroni-Castel Nuovo/Maschio Angioino, 9-10 Φεβρουαρίου).


Οι μαθητές θα τονίσουν έτσι με τη διαδικτυακή τους παρουσία τη μεγάλη σημασία που έχει η διατήρηση, στήριξη και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στις διασπορικές κοινότητες για τη διαιώνιση των αξιών του διαχρονικού Ελληνισμού.

Με τηλεματική σύνδεση θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Νάπολης και το Γυμνάσιο Λύκειο Μαραθώνα Αττικής.
Μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση των εκδηλώσεων του εορταστικού διημέρου μέσω Facebook:  (https://www.facebook.com/giornatamondialedellalinguagreca/).






Ενημερωθείτε για τo Γυμν. – Λύκειο Λουμπουμπάσι – Κονγκό στο σύνδεσμο:


http://blogs.sch.gr/gsejohann/εκδηλώσεις-σχολείων/γυμν-λύκειο-λουμουμπάσι-κονγκό/

Nessun commento:

Posta un commento