ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

martedì 10 agosto 2021

ΝΙΚΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΚΑΝΑΛΕΤΟΣ, Περίτεχνη Μαρμαρογλυπτική στα Κάτω Μέρη από τον Ιωσήφ Αρμάο

Η καλλιτεχνική μαρμαροτεχνία εκπροσωπείται επάξια στα Κάτω Μέρη, στην Καλλονή, από τον απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου κ. Ιωσήφ Αρμάο ή Μπαντάνη. 



Η μαρμαροτεχνία μπορεί να έχει πηγή της, κέντρο της, τα Έξω Μέρη, λόγω της ύπαρξης εκεί άφθονου και ποιοτικού μαρμάρου, όμως και στην άλλη Τήνο, αυτή των Μέσα Μερών, των Κάτω και Πάνω Μερών, καλλιτέχνες δημιούργησαν και δημιουργούν έργα τέχνης απαράμιλλα των συναδέλφων τους από όπου κι αν προέρχονται. 

Ο Ιωσήφ Αρμάος εργάστηκε στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης για πολλά χρόνια. Έμπειρος καλλιτέχνης αφιέρωσε τη ζωή του στο μάρμαρο που αγάπησε, πόνεσε και του έδωσε πρόσωπο και λαλιά!

Του έδωσε φτερά για να πετάξει ψηλά στις κορυφές της Τέχνης, να τιμήσει, και να δοξάσει το χωριό του Καλλονή, την Τήνο και την Ελλάδα! 

Περίτεχνα εξώγλυφα μαρμάρινα υπέρθυρα, ζωντανά τριαντάφυλλα, βυζαντινοί δικέφαλοι, κομψά κιονόκρανα, λιοντάρια που επιβάλλονται με το κύρος τους, αετοί έτοιμοι να πετάξουν και τέχνη που μένει παντοτινά! 

Στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Καλλονής Τήνου, μετά από πολύ κόπο και υποσχέσεις χρόνων, έγινε κατορθωτή μια έκθεσή του, με παραχώρηση έργων του στο Δήμο Τήνου για 10 χρόνια!

Είναι άξια θαυμασμού όλα του τα έργα που με πολύ κόπο δημιούργησε και μας άφησε παρακαταθήκη αιώνια!
Μαζί με όλα τα άλλα πολιτιστικά τεκταινόμενα, που η Τήνος προβάλλει, (Δήμος, Φορείς, Σύλλογοι, Ιδιώτες) η έκθεση έργων Μαρμαρογλυπτικής του Ιωσήφ Αρμάου ας είναι μέσα στις προτεραιότητες σας

«Λυτρώνοντας τους Αγγέλους»
Έκθεση Μαρμαρογλυπτικής Ιωσήφ Αρμάου

Νηπιαγωγείο Καλλονής Τήνου
Ιούλιος – Αύγουστος 20211
Ώρες: 11.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00













.
Ελάχιστος φόρος τιμής η επίσκεψή σας στην έκθεσή του, με δυο κουβέντες αφιέρωση, σαν αντίτιμο στο μεγάλο έργο που μας αφήνει.
Τήνος 10 Αυγούστου 2021
Νίκος Φώσκολος Καναλέτος

Nessun commento:

Posta un commento