ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

domenica 29 agosto 2021

Χ. Ν. Βλαχόπουλος, Ο Διονύσιος Ρώμας και η Επιτροπή Ζακύνθου στον δρόμο για την εθνική συγκρότηση, Αθήνα 2020. Πρώτη παρουσίαση, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζακυνθίων.

 

| "Ο Διονύσιος Ρώμας και η Επιτροπή Ζακύνθου στον δρόμο για την εθνική συγκρότηση. (Στοχεύσεις, Υπερβάσεις, Επιτεύξεις). | Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή. Βιβλιοθήκη Σ. Σαρίπολου, Αθήνα 2020 | Χαράλαμπος Ν. Βλαχόπουλος |

Η Ζακυνθινή Εστία στα πλαίσια των τετραήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεών της του Αυγούστου 2021,
έχει τη χαρά και την τιμή να πραγματοποιήσει μεταξύ άλλων, την επίσημη παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του κ. Χαράλαμπου Ν. Βλαχόπουλου για τον Διονύσιο Ρώμα.
Η εκδήλωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το διδακτορικό πόνημα του κ. Βλαχόπουλου θα φιλοξενηθεί στην πρώτη του παρουσίαση, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζακυνθίων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τη βραδιά της 29ης Αυγούστου 2021, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές και άλλοι σημαντικοί ιστορικοί, θα φωτίσουν με τις ομιλίες τους τη σπουδαία προσωπικότητα του Διονύσιου Ρώμα και του δημιουργήματός του, της Επιτροπής Ζακύνθου, το φιλελληνικό κίνημα που συσπείρωσε μέσα από τις μυστικές οργανώσεις για τις ανάγκες του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και γενικότερα την καθοριστική του συμβολή στο δρόμο για την εθνική συγκρότηση.
Η παρουσία του βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη, εκπροσώπων του Δήμου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων της Ζακύνθου και των Επτανήσων, θα λαμπρύνει την τελετή και θα αναδείξει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον όλων των σημαντικών προσωπικοτήτων του τόπου μας για την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Η εκδήλωση, καθώς και όλος ο τετραήμερος προγραμματισμός στον οποίο εντάσσεται, τελούν υπό την αιγίδα και με την ευγενική συμπαράσταση του Δήμου Ζακύνθου και της Επιτροπής Πολιτισμού του, «Ζάκυνθος-Ελλάδα 1821-2021».

Nessun commento:

Posta un commento