ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

mercoledì 10 ottobre 2018

Εκδήλωση στην Αθήνα για την επέτειο των 500 χρόνων από την ίδρυση της Εκκλησίας της Ελληνικής Ιστορικής Παροικίας στη Νάπολη

Μόλις κυκλοφόρησε το φθινοπωρινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα στα πλαίσια του διμερούς προγράμματος TEMPO FORTE ITALIA GRECIA 2018.

Διάλεξη στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, του Καθηγητή ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΣΙΩΤΗ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την Ιστορική Διασπορά στη Νάπολη και τη Νότια Ιταλία (9 Νοεμβρίου, 6 μ.μ.). 
Εκδήλωση οργανωμένη απο την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή και την Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας, για την επέτειο των 500 χρόνων από την ίδρυση της Εκκλησίας της Ιστορικής Παροικίας στη Νάπολη.

https://www.aise.it/anno2018/cartellone-dautunno-riparte-il-tempo-forte-italia-grecia-2018/121557/159
L’Ambasciata d’Italia ad Atene accoglie l’Autunno con il nuovo programma stagionale, il Cartellone che copre il periodo settembre-dicembre di “Tempo Forte Italia Grecia 2018”.


Η εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου αποτελεί μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της Διασποράς στην Δύση μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 και είναι το πνευματικό κέντρο τη Ελληνικής Ομογένειας στη Νάπολη εδώ και πέντε αιώνες. 

Nessun commento:

Posta un commento