ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

domenica 26 febbraio 2017

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας στην Ιταλία


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2017 18:39 | 
Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας στην Ιταλία
Στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας, που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη, παρέστη ο Α' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο κ. Καφαντάρης παραβρέθηκε στη Βασιλική San Giovanni Maggiore, ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά κλασικών Λυκείων και παιδιά της ομογένειας, σε ένα λογοτεχνικό μαραθώνιο, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στην Ιταλία, Θεμιστοκλή Δεμίρη και του δημάρχου της Νάπολης, Luigi de Magistris. Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τονίζει ότι «μέσα από την καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, μπορεί να αναδειχθεί η σημαντική παγκόσμια συμβολή της Ελληνικής γλώσσας, ως εργαλείου διάπλασης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης αρχών και εννοιών, όχι μόνο στο πεδίο της φιλοσοφίας και των επιστημών, αλλά και των πολιτικών ιδεών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Και διαβεβαιώνει ότι η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στηρίζει με θέρμη ανάλογες πρωτοβουλίες. 

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5425366/h-kede-stoys-eortasmoys-gia-thn-pagkosmia-mera-ellhnikhs-glwssas-sthn-italia/











Nessun commento:

Posta un commento