ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

giovedì 17 dicembre 2015

Τακτικό Συνέδριο και αρχαιρεσίες στην Νάπολη στις 12 Δεκεμβρίου 2015 για την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

Τακτικό Συνέδριο και αρχαιρεσίες στην Νάπολη στις 12 Δεκεμβρίου 2015 για την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΓΑΕ







Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας είχε στις 12 Δεκεμβρίου 2015, στην Νάπολη, στη Sala del Capitolo, στο Complesso San Domenico Maggiore, το Τακτικό της Συνέδριο και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
Οι αρχαιρεσίες ανέδειξαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΚΑΙ, ως ακολούθως: 
κα Όλγα Νάσση (Μεσσήνη) Πρόεδρος

κ. Χαράλαμπος Τσολάκης (Παλέρμο) Αντιπρόεδρος
κ. Ανδρέας Ανδρέου (Νάπολη) Γραμματέας
κ. Μάνθος Γιαννισόπουλος (Μιλάνο) Ταμίας
κ. Δημήτρης Πόχος (Μπολόνια)
κ. Τάκης Καρυτινός (Παβία)
κ. Κώστας Μίχος (Νάπολη) 
κα Maria Pia Orru (Σαρδηνία)
κ. Θανάσης Λιόσσης (Μεσσήνη) 

Σημειώνεται ότι ουδείς από το απερχόμενο Προεδρείο της ΟΕΚΑΙ έθεσε υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους νέους. 
Στο πρώτο τμήμα του τακτικού Συνεδρίου της ΟΕΚΑΙ, πριν από τις αρχαιρεσίες, όπου και προβλέπονταν οι χαιρετισμοί, συμμετείχαν o πρώτος Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας Ρώμης κ. Αλέξιος Μάριος Λυμπερόπουλος, ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας κ. Marco Galdi και από την ΓΓΑΕ η κα Μαρία Τούμπη.      
Οι ανωτέρω απηύθυναν χαιρετισμό προς τους συνέδρους πριν από την έναρξη των αρχαιρεσιών, ενώ δεν παρέστησαν για ευνόητους λόγους στην εκλογική διαδικασία. Η εκπρόσωπος της ΓΓΑΕ κα Μαρία Τούμπη ανέγνωσε μηνύματα του Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλη Κόκκινου και του Αναπληρωτή Γενικού κ. Δημήτρη Πλευράκη.
Ειδικές ευχαριστίες εκφράσθηκαν προς τον Δήμαρχο της Νάπολης κ. Luigi De Magistris, αποδεδειγμένο Φιλέλληνα, για την πρακτική στήριξη και συνεχή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα. Ομόφωνα το συνέδριο ενέκρινε έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό και την Ελληνική Κυβέρνηση για τη δύσκολη μάχη της χώρας μας.
Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ο Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος μετέφερε τον χαιρετισμό του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά και χαρακτήρισε τις πρωτοβουλίες και της δράσεις της ΟΕΚΑΙ ως πηγή έμπνευσης με στόχο την διατήρηση της φλόγας του ελληνικού πνεύματος στο χώρο διαβίωσης της ελληνικής ομογένειας. 
Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ο Αναπληρωτής Γενικός της ΓΓΑΕ κ. Δημήτρης Πλευράκης, επεσήμανε ότι η ΟΕΚΑΙ και ο απερχόμενος Πρόεδρός της κ. Κορίνθιος πραγματοποίησαν κατά το περασμένο διάστημα σημαντικές δράσεις, προβάλλοντας την ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό, προωθώντας την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αναδεικνύοντας την ιστορική παρουσία του ελληνισμού, στηρίζοντας παράλληλα την εθνική προσπάθεια για την αποκατάσταση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και κοινωνικής συνοχής.
Δράσεις όπως η έκθεση, «Οι Έλληνες στην Καμπανία 500 χρόνια Ιστορίας», η επαναφορά της ιστορικής ονομασίας της οδού των Ελλήνων στη Νάπολη, η ίδρυση της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας με τη στήριξη της ΟΕΚΑΙ, το ερευνητικό και επιμορφωτικό έργο της Ομοσπονδίας, οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και στήριξης στον ελληνικό λαό.
Πρωτοβουλίες όπως η πρόταση για την παρασημοφόρηση του κ. Vincenzo Rotolo από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία έλαβε χώρα στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του Προέδρου στην Ιταλία, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε ως επίσημη πρόταση από την Ελληνική Κοινότητα Παλέρμο μέσω του Προέδρου της κ. Χαράλαμπου Τσολάκη, νεοεκλεγέντος Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της ΟΕΚΑΙ. 
Ο κ. Πλευράκης στο μήνυμά του χαρακτήρισε την πρόταση της ΟΕΚΑΙ και του Προέδρου της κ. Κορίνθιου για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικής Παιδείας, ως μια κορυφαία ενέργεια που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του Ελληνισμού στον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Το μακρύ ταξίδι της παγκόσμιας καθιέρωσής της, θα ξεκινήσει από τη Νάπολη, τη σύγχρονη πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδας, με παράλληλες εκδηλώσεις στην Απουλία και την Καλαβρία, περιοχές όπου η ελληνική παράδοση και γλώσσα παραμένουν ζωντανές για περισσότερα από 2500 χρόνια.
Ο Αναπληρωτής Γενικός της ΓΓΑΕ ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών, η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού αποφάσισε να τιμήσει στην πρωτεύουσα της «Magna Grecia», την Νάπολη, στις 20 Μαίου 2016, με την καθιέρωση της Ημέρας Εληνοφωνίας και Ελληνικής Παιδείας, τον Ελληνισμό της Ιταλίας, στο πρόσωπο του απερχόμενου Προέδρου της κοινότητας των Ελλήνων της Ιταλίας κ. Ιωάννη Κορίνθιο.
Τέλος ευχήθηκε, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, στο νέο Δ.Σ. της ΟΕΚΑΙ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο μέλλον, αναφορικά με το μακρύ ταξίδι της Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικής Παιδείας και να συνεχίσει να αγωνίζεται για την καθιέρωση των Ελληνικών και συνεπώς πανανθρώπινων αξιών σε όλο τον κόσμο.

http://www.ggae.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1818&cnode=22

Nessun commento:

Posta un commento