ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

giovedì 26 novembre 2015

Οι πινακίδες σημάνσεως της ΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι έτοιμες στην Ελληνική Συνοικία της Νάπολης. Από το Σάββατο επανέρχεται η ιστορική ονομασία της οδού μετά ένα αιώνα. Στα επίσημα αποκαλυπτήρια θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος της Νάπολης Luigi de Magistris, ο πρέσβυς της Ελλάδος Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Πλευράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Nino Daniele και Ciro Borriello, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας Παύλος Κυπριανού και Σωτήρης Παπαδημητρίου μαζί με όλο το ΔΣ και τα μέλη της Κοινότητας, εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατιωτικού Κλιμακίου και όσοι αγωνίστηκαν και συνέβαλαν εδώ και είκοσι χρόνια για την επαναφορά της ονομασίας. Μια μεγάλη μέρα για την Ομογένεια της Νάπολης. Μια συγκινητική μέρα για μένα. Αύριο θα έχω την τιμή να συναντήσω στη Ρώμη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κο Προκόπιο Παυλόπουλο επ΄ευκαιρία της αίσιας έκβασης του αιτήματος που είχα υποβάλει για την καθιέρωση της Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Le  targhe stradali sono già state sostituite. 
Sabato verranno scoperte le targhe storiche -ripristinate dopo un secolo- dal sindaco di Napoli Luigi de Magistris e dal presidente della Federazione delle Comunità e Confraternite Elleniche in Italia Jannis Korinthios.
Saranno presenti l'ambasciatore della Repubblica Ellenica Themistoclis Demiris, il direttore  della Segreteria Generale dell'Ellenismo della Diaspora Dimitris Plevrakis, il presidente e il segretario della Comunità Ellenica di Napoli e Campania Paul Kyprianou e Sotiris Papadimitriou, gli assessori Nino Daniele e Ciro Borriello, la Sovrintendente Maria Luisa Storchi della Sovrintendenza Archivistica per la Campania, la direttrice Imma Ascione dell'Archivio di Stato di Napoli, il presidente Marco Galdi della Società Filellenica Italiana, la signora Irene Typaldos Bellisario e molti cittadini filelleni di Napoli.
Un grande sogno dei greci di Napoli diventa finalmente realtà, grazie all'impegno e sostegno del sindaco di Napoli Luigi de Magistris e di tutto il consiglio comunale.

Το Σάββατο θα γίνει η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ιστορικού οδωνυμίου που επανέρχεται ύστερα από ένα αιώνα, ύστερα από εισήγηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας. Ήταν πάγιο αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας να επανέλθει το ιστορικό αυτό τοπωνύμιο που μαρτυρείται από το 16ο αιώνα.

Η επαναφορά της Οδού των Ελλήνων  αποτελεί  ενδειξη τιμής προς την Ομογένεια της Νάπολης.













Nessun commento:

Posta un commento