ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

sabato 4 aprile 2015

Πάσχα στην Τήνο



ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Ανοιξιάτικη προσευχή στην Τήνο

ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ
Μια εικόνα από τα «μενίρ» του Βώλακα στην ενδοχώρα της Τήνου. (Φωτογραφία: Π. Μεράκος)
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Τήνος
Με την άνοιξη να είναι στο αποκορύφωμά της, η Τήνος αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους προορισμούς γι’ αυτήν την περίοδο. Χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού και ειδικά του Αυγούστου, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε το νησί βήμα-βήμα.
Συνυφασμένο με τη Μεγαλόχαρη και τον θρησκευτικό τουρισμό, το νησί της Τήνου τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες που έρχονται να ανακαλύψουν τα καλλιτεχνικά χωριά του Βορρά, τους παραδοσιακούς οικισμούς της ενδοχώρας και τις πανέμορφες παραλίες του Νότου. Δώρα της παράδοσης και της φύσης που χαρίζονται σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τη λιγότερο γνωστή όψη του αγαπημένου κυκλαδίτικου νησιού.
Πάσχα στην Τήνο
Δεν θα μπορούσε παρά να είναι γεμάτο συγκινήσεις το Πάσχα στο νησί που έχει ταυτιστεί με τη θρησκευτική πίστη στην Ελλάδα. Πλήθος κόσμου συρρέει για να γιορτάσει το Πάσχα. Ιδιαίτερη είναι η ατμόσφαιρα όταν το καθολικό και το ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτουν, αλλά και φέτος θα έχετε την ευκαιρία να δείτε όλους τους επιτάφιους να συναντιούνται στην Εξέδρα της Χώρας. Αφού ακουστούν για λίγη ώρα οι ψαλμωδίες από όλες τις ενορίες μαζί, οι επιτάφιοι παίρνουν πάλι ο καθένας το δρόμο του. Ο επιτάφιος του Αγίου Νικολάου, πριν γυρίσει στο ναό, σταματάει σε κοντινή παραλία, όπου ο εφημέριος, ακολουθούμενος από τους πιστούς, προχωράει μέσα στη θάλασσα. Ο φλεγόμενος σταυρός και οι αναμμένοι πυρσοί δημιουργούν μια μοναδική, κατανυκτική ατμόσφαιρα.

http://www.kathimerini.gr/761986/article/ta3idia/sthn-ellada/anoi3iatikh-proseyxh-sthn-thno







Nessun commento:

Posta un commento