ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

martedì 12 agosto 2014

"Ελληνική Εβδομάδα" στην Ιταλία


 Με ελληνικό χρώμα θα πλημμυρίσει από τις 8 έως 14 Σεπτεμβρίου, η Ασέα Μαρίνα, η αρχαία Ελέα, όπου γεννήθηκαν ο Παρμενίδης και ο Ζήνων. Η  Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας διοργανώνει  την πρώτη "Ελληνική Εβδομάδα", που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους νέους. 

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος και ιδρυτής της  Εταιρείας, καθηγητής Μάρκο Γκάλντι, η διοργάνωση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει μόνιμο ραντεβού των Ιταλών φιλελλήνων. Tο  πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα αρχαίων και νέων ελληνικών, διαλέξεις ακαδημαϊκών, προβολές ταινιών, εξοικείωση με τον πολιτισμό και τις ελληνικές παραδόσεις, με δραστηριότητες για σπουδαστές και εκδηλώσεις για το κοινό. 

Η ελληνική εβδομάδα θέτει σε εφαρμογή τον κύριο σκοπό της Φιλελληνικής Εταιρείας, ο οποίος είναι η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και η συνειδητοποίηση, κυρίως μεταξύ των νεότερων γενιών, των όσων χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στην Ελλάδα. 
Η πρωτοβουλία αυτή τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Νάπολης και Καμπανίας με το Ίδρυμα Αλάριο για την Αρχαία Ελέα και την Εφορία Αρχαιολογικής Κληρονομιάς της περιφέρειας του Σαλέρνο.

Nessun commento:

Posta un commento