Την ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα στην νέα και την παλιά ελληνική διασπορά και της δικτύωσης με την μητέρα πατρίδα, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Ο κ. Αμανατιδης τόνισε ότι η ομογένεια διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την πατρίδα αλλά είναι αναγκαία και η δικτύωση ιδιαίτερα των Ελλήνων νέων επιστημόνων που λόγω της κρίσης έχουν φύγει από την πατρίδα. «Τα χρόνια της κρίσης μας έδειξαν ότι πρέπει να αναπτύξουμε μια θετική στρατηγική στο θέμα της διασποράς», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο του Λονδίνου
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το μοναδικό ελληνικό σχολείο του Λονδίνου στο Άκτον, όπου συζήτησε με τους δασκάλους τα προβλήματα του ιδρύματος. Το σχολείο διαθέτει 81 μαθητές Δημοτικού και 18 παιδιά που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο.
«Η ελληνική γλώσσα είναι αυτό που κρατά ενωμένους τους Έλληνες της διασποράς», τόνισε ο κ. Αμανατίδης. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι εντός του μηνός θα καθιερωθεί με απόφαση της ελληνικής Βουλής "Ημέρα Ελληνοφωνίας". Η Ημέρα αυτή θα είναι η 20η Μαΐου -που θεωρείται η ημέρα γέννησης του Σωκράτη. Η κυβέρνηση θα ζητήσει μάλιστα να τεθεί η Ημέρα Ελληνοφωνίας υπό την αιγίδα της UNESCO.