ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

martedì 1 marzo 2016

Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή.... Τα Τρίκαλα υποδέχονται φιλόξενα τους πρόσφυγες με επιστολή στα αραβικά

Ο Δήμαρχος Τρικκαιών, έδρα του οποίου είναι η πόλη των Τρικάλων, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά, απλό και ανθρώπινο. Να υποδεχτεί τους πρόσφυγες που θα βρεθούν στην πόλη και θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο φιλικά. 
Τα Τρίκαλα υποδέχονται φιλόξενα τους πρόσφυγες με επιστολή στα αραβικά (pics)
Αυτό είναι το γράμμα του Δήμου προς τους πρόσφυγες από τη Συρία, το οποίο μάλιστα τους μοιράστηκε στη γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι από αυτούς, στα αραβικά:
«Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή,
Στο δύσκολο και μακρινό ταξίδι προς τον προορισμό σου, βρέθηκες στην πόλη μας. Στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας.
Οι κάτοικοι της πόλης, ο Δήμος και οι Αρχές της, σε καλωσορίζουμε και σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή σας εδώ να είναι ασφαλής, να έχετε τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, να έχετε τα γεύματά σας με επάρκεια και σύντομα να σας αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο για τη συνέχεια του ταξιδιού σας.
Σε παρακαλούμε να σεβαστείς την προσπάθειά μας, η οποία πηγάζει από την καρδιά των κατοίκων με αγάπη, τη στιγμή που κι εμείς εδώ βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων πενήντα ετών.
Ðñüóöõãåò óôï Êëåéóôü Äçìïôéêü ÃõìíáóôÞñéï ÌðÜñáò óôçí ðüëç ôùí ÔñéêÜëùí, ôçí ÊõñéáêÞ 28 Öåâñïõáñßïõ 2016. Óôïí ðñïóùñéíü ÷þñï äéáìïíÞò ðïõ ðáñá÷ùñÞèçêå áðü ôïí ÄÞìï Ôñéêêáßùí, ðáñáìÝíïõí ðåñßðïõ 360 ðñüóöõãåò. (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)
Σε παρακαλούμε να μην σπαταλάς το νερό και τα τρόφιμα που σου προσφέρουμε και να προσπαθείς μαζί μας να κρατάς τους χώρους καθαρούς.
Να μαζεύεις και να πετάς στους κάδους ό,τι δεν χρειάζεσαι.
Να ρωτάς τους υπευθύνους του χώρου για ό,τι χρειάζεσαι και να μας δίνεις λίγο χρόνο για να σου το παρέχουμε.
Να σέβεσαι τους συνταξιδιώτες σου, να είσαι υπομονετικός και να αλληλοβοηθιόμαστε στις καθημερινές δουλειές (καθάρισμα των τραπεζιών μετά το φαγητό, συλλογή μικρών σκουπιδιών από τους κοινόχρηστους χώρους).
Για τα παιδιά σου φροντίζουμε να υπάρχουν εθελοντές που να τα ψυχαγωγούν, προσφέροντάς τους ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη τους και λίγη χαρά στα μάτια τους.
Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλοι εμείς που σας φροντίζουμε, είμαστε εθελοντές και το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας, γιατί θέλουμε πραγματικά να σας συμπαρασταθούμε σ’ αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας.
Ðñüóöõãåò óôï Êëåéóôü Äçìïôéêü ÃõìíáóôÞñéï ÌðÜñáò óôçí ðüëç ôùí ÔñéêÜëùí, ôçí ÊõñéáêÞ 28 Öåâñïõáñßïõ 2016. Óôïí ðñïóùñéíü ÷þñï äéáìïíÞò ðïõ ðáñá÷ùñÞèçêå áðü ôïí ÄÞìï Ôñéêêáßùí, ðáñáìÝíïõí ðåñßðïõ 360 ðñüóöõãåò. (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)
Όταν με το καλό -ευχόμαστε πολύ σύντομα- φτάσεις στον προορισμό σου, στείλε μας ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contact@trikalacity.gr ή μέσω του facebook του Δήμου μας https://facebook.com/dimostrikkaion/.
Ειλικρινά, θα χαρούμε πολύ αν μάθουμε ότι έφθασες με ασφάλεια στον προορισμό σου και υγιής, γιατί έτσι θα ξέρουμε ότι οι ευχές μας που σε συνόδεψαν πραγματοποιήθηκαν!
Καλή παραμονή και καλό ταξίδι!
Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων».
Και αυτή είναι η μπροσούρα που μοιράστηκε στην αραβική γλώσσα:
arab_0
Πηγήluben.tv
ì

Nessun commento:

Posta un commento