ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

venerdì 13 settembre 2013

Φωτορεπορτάζ της Τηνιακής από την βιβλιοπαρουσίαση στο ΙΤΗΠ, 11.9.2013


Φωτογραφίες και ρεπορτάζ της Τηνιακής


 

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (ΙΤΗΠ) στη Χώρα Τήνου, ο Δήμος Τήνου διοργάνωσε και παρουσίασε το βιβλίο "I Greci di Napoli e del Meridione d' Italia dal XV al XX secolo (AM&D Edizioni)(Οι Έλληνες της Νάπολης και της Νοτίου Ιταλίας από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα)του Τηνιακού (Κελλιανού) κ. Γιάννη Κορίνθιου, πανεπιστημιακού και συγγραφέα πολλών βιβλίων για την ελληνική γλώσσα και ιστορία.
Ο Γιάννης Κορίνθιος "ερωτευμένος" με πάθος με την αγαπημένη του Τήνο και τα Κελλιά, αισθάνθηκε ιδιαίτερη συγκίνηση με την εδώ παρουσίαση του βιβλίου του αυτού.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο Δήμαρχος Τήνου κ Κροντηράς, χαιρετώντας τον με θερμά λόγια.
Χαιρετισμό απηύθυναν: εκ μέρους του Μητροπολίτη Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ ο Αρχιμανδρίτης Τήνου κ. Ιάκωβος Σέττας, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου - Τήνου π. Νικόλαος με ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα του χαρακτήρα του, στην απλότητα, ήθος και σεμνότητα του συγγραφέα, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ματθαίος Βίλλας.
Ο π. Μάρκος Φώσκολος, κ. Μαρία Δελασούδα και ο κ. Γιάννης Αλβέρτης αναφέρθηκαν στο έργο του και στην προσωπικότητα του.
Ο συγγραφέας, Γιάννης Κορίνθιος αναφέρθηκε περιεκτικά και με επιμελημένες επισημάνσεις στο βιβλίο του αυτό.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα τηνιακή, εδώ και αρκετά χρόνια τον "ανακάλυψε", κάνοντάς τον γνωστό στο ευρύτερο Τηνιακό κοινό, και όχι μόνο, προβάλλοντας το έργο του και την προσωπικότητα του μέσα από άρθρα και ειδήσεις.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα ως εφημερίδα, που "αναδείξαμε" μέσω του αγαπητού και φίλου Γιάννη Κορίνθιου την ποιότητα και τον αξιόλογο πολιτισμό που πήγασε και ανάβλυσε από τα Κελλιά της Τήνου.
Είναι γνωστό ότι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Καλλονής Τήνου πριν ένα μήνα περίπου τον τίμησε σε εκδήλωση στον Καρκάδο Τήνου.
Οι χωριανοί του τιμώντας τον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τιμής στον Γιάννη Κορίνθιο και συμπλήρωσαν με μεγάλη πλειοψηφία των παρόντων τη φιλόξενη αίθουσα του ΙΤΗΠ, έναντι άλλων, που άξιζε τον κόπο να ακούσουν και να θαυμάσουν την προσπάθεια και το έργο του Γ. Κορίνθιου.
Από τους ομιλούντες και ο Δήμαρχος, αναφέρθηκαν στην ανάγκη έκδοσης του βιβλίου αυτού στα ελληνικά για να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι την Μεγάλη Ελλάδα και την ιστορία της, που επηρέασε και επηρεάζει το σύγχρονο κόσμο.
Στους παρόντες διακρίναμε εκτός αυτών που αναφέρθηκαν και χαιρέτησαν, ιερείς, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κ. Γ. Σαλταμανίκα, τους Αντιδήμαρχους, τον αντιπρόεδρο του Π.Ι.Ι. Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Ε. Γκίζη, την εκπρόσωπο των Ουρσουλινών Μοναχών Τήνου Αδελφή Θηρεσία, Δημοτικούς Συμβούλους Τήνου, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής Τήνου κ. Λ. ΄Ανδροβικ, εκπρόσωπους Συλλόγων, πρώην Δημάρχους Τήνου και φιλίστορο ακροατήριο.  
Ο Δήμαρχος Τήνου στο τέλος της παρουσίασης πρόσφερε ένα βιβλίο απο τις επιμελημένες εκδόσεις του στον κ. Κορίνθιο.
Οι φίλοι του Κατωμερίτες Κελλιανοί Γιαν. Αλβέρτης και Παν. Αρμάος συνέφαγαν με τον εκλεκτό τους φίλο και τις οικογένειές τους στην Αετοφωλιά Τήνου, στο νεοϋδρυθέν κατάστημα Υγειομνομικού Ενδιαφέροντος, τιμώντας τον πατριώτη τους.    
Νίκος Φώσκολος


1 commento:

  1. Είναι όμορφο το βιβλίο σου φίλε Ιωάννη γιατί δεν είναι δικό σου,είναι βιβλίο όλων όσων ένωσες την σκέψη σου μαζί τους, την ανάπλασες και την ανέστησες!...

    RispondiElimina