ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 12 aprile 2021

“200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού”. Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης ¨Νόστος¨ (Μπουένος Άιρες- Αργεντινή)

 





Web: www.nostos.org.ar

Facebook. Nostos.argentina 


 Προκήρυξη Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, με θέμα 

“200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού”

“200 años de Libertad y Helenismo”

“200 years of Freedom and Hellenism”


Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την οργάνωσή μας Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση “Νόστος”, με έδρα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία από το γεγονός ότι πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής (SADE) και καθώς απευθυνόμαστε στους Έλληνες και στους Φιλέλληνες, όπου γης, δίνεται η δυνατότητα των συμμετεχόντων να επιλέξουν να συγγράψουν τα έργα τους  σε τρεις γλώσσες: στην ισπανική, στην ελληνική, στην ιταλική ή στην αγγλική γλώσσα. 

Η εμπειρία μας από τους 3εις Διεθνείς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, που έχουν προηγηθεί, και γενικότερα των πολλών, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένων εκδηλώσεων στα δεκαπέντε χρόνια της ύπαρξης μας, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι και ο φετινός διαγωνισμός θα στεφθεί με επιτυχία, με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της Πατρίδας μας σε όλα τα μήκη  και πλάτη της γης. 

Όλα τα βραβευμένα έργα (ποίησης ή λογοτεχνικό δοκίμιο) θα δημοσιευθούν αρχικά σε μια ηλεκτρονική ανθολογία, με σκοπό να αναδειχθούν οι σκέψεις, ο στοχασμός και οι έννοιες που συνδέονται με τις αξίες και το επίκαιρο μήνυμα του Ελληνικού Αγώνα για τη Λευτεριά. Ένα μήνυμα πανανθρώπινο, που συνδέεται ιδιαιτέρως με την Παγκόσμια Ιστορία και τη Λογοτεχνία. 

Τελική ημερομηνία κατάθεσης των έργων ορίζεται η 1η Αυγούστου  2021. Η αποστολή θα πρέπει να γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται λεπτομερώς στους όρους διεξαγωγής του Διαγωνισμού.   

Δρ. Χριστίνα Τσαρδίκου

Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Πολιτιστικής 

Οργάνωσης Νόστος

Μπουένος Άιρες- Αργεντινή


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Α) Δύνανται να συμμετέχουν συγγραφείς οποιασδήποτε εθνικότητας και φύλου, ενήλικες άνω των 18 ετών, με ένα μόνο έργο, στην ισπανική, στην ελληνική, στην ιταλική ή στην αγγλική γλώσσα, σε μορφή ποίησης ή σύντομου δοκιμίου, όχι μεγαλύτερο από δέκα σελίδες, οι οποίες να μην έχουν δημοσιευτεί πριν ή βραβευθεί, ούτε να τελούν σε καθεστώς αναμονής αποτελέσματος από οποιονδήποτε άλλον διαγωνισμό. 

Β) Η προθεσμία για την κατάθεση των πρωτοτύπων έργων θα λήξει την 1η Αυγούστου του 2021. Τα έργα θα υποβληθούν στην ηλεκτρονική  διεύθυνση certamenliterario2021@nostos.org.ar

Γ) Μπορεί να υποβάλλεται μόνο ένα έργο ανά συγγραφέα. Στην περίπτωση της ποίησης, κατατίθενται τουλάχιστον 60 ως 120 στίχοι σε μορφή PDF, γραμματοσειρά Times New Roman μεγέθους 12, με μονό διάστιχο.

Στην περίπτωση του σύντομου δοκιμίου, δεν αναζητούμε μόνο δοκίμια ακαδημαϊκού χαρακτήρα, αλλά και αυτά που, με διαφορετικούς τρόπους, πραγματεύονται πτυχές του προτεινόμενου θέματος, προκειμένου να το αναλύσουν, να το αξιολογήσουν ή να το ερμηνεύσουν σε διαφορετικά πλαίσια και σε αναλογία με το εύρος που διακρίνει το είδος του προβληματισμού (ιστορικού, καλλιτεχνικού, υποκειμενικού, αφηγηματικού και περιγραφικού χαρακτήρα, ενημερωτικού, δημοσιογραφικού κλπ). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μπορεί να θεωρηθεί ισοδύναμη με το λογοτεχνικό δοκίμιο και η λογοτεχνική κατηγορία «Μη μυθοπλασία». ( NO FICΤION). Αυτού του είδους τα κείμενα θα πρέπει να έχουν έκταση από 6.000 έως 12.000 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων και των διαστημάτων μεταξύ των λέξεων ( 5 με 10 σελίδες Α4)

Δ)  Τα πρωτότυπα έργα θα υπογράφονται με ψευδώνυμο και θα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό μήνυμα που θα περιέχει 3 αρχεία: 

-Ένα αρχείο (pdf) που θα περιλαμβάνει το έργο υπογεγραμμένο με ψευδώνυμο,

-Ένα αρχείο (pdf) με το έντυπο εγγραφής συμπληρωμένο με το ψευδώνυμο, 

-Ένα αρχείο (pdf) με το σύντομο βιογραφικό του συντάκτη και συμπληρωμένο με το ψευδώνυμο.

Ε)  Η κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει την έκβαση του Διαγωνισμού θα οριστεί από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Νόστος” και τους αντίστοιχους συμμετέχοντες φορείς για κάθε γλώσσα. Η κριτική επιτροπή θα συντίθεται πάντα από μονό αριθμό μελών και θα δικαιολογεί τις επιλογές της για την απονομή των βραβείων.

Ζ) Η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση “Νόστος” έχει  το δικαίωμα να δημοσιεύσει το σύνολο ή μέρος των έργων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, βραβευμένα ή όχι,  καθώς και να προβεί στη διάδοση που θεωρεί κατάλληλη.

Η) Η συμμετοχή σε αυτόν τον διαγωνισμό συνεπάγεται αποδοχή των όρων. Ο οργανισμός είναι εξουσιοδοτημένος να επιλύει τυχόν απρόβλεπτα ζητήματα που δεν ρυθμίζονται από τους όρους διεξαγωγής του Διαγωνισμού. Μόλις κατατεθεί το δοκίμιο στο Διαγωνισμό, οι συγγραφείς δεν θα μπορούν να το διαγράψουν ή να το τροποποιήσουν μέχρι το τέλος του Διαγωνισμού. Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο συγγραφέας θέλει να σταματήσει να συμμετέχει στο διαγωνισμό, θα πρέπει να ενημερώσει στο certamenliterario2021@nostos.org.ar

Θ)  Το βραβείο μπορεί να ανακληθεί, εάν δεν τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που ορίζει η κριτική επιτροπή.

Ι) ΒΡΑΒΕΙΑ: Το ακαδημαϊκό γεγονός της απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα καθορισθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Τα βραβεία θα απονεμηθούν κατά τον ακόλουθο τρόπο και ξεχωριστά για την κάθε γλώσσα. Θα απονεμηθούν τρία (3) Βραβεία (Α΄, Β΄, Γ΄), τρεις (3) Έπαινοι και τέσσερις (4) Τιμητικές Διακρίσεις:

Πρώτο Βραβείο: Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει μετάλλιο και δίπλωμα

Δεύτερο και Τρίτο Βραβείο: Ο συγγραφέας θα λάβει μετάλλιο και δίπλωμα

Έπαινοι και τιμητικές διακρίσεις: Οι διακριθέντες συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα.

Οι βραβευμένες εργασίες θα δημοσιευθούν σε μια ψηφιακή Ανθολογία. 

Η ανακοίνωση των βραβείων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021 και τα βραβεία θα παραδοθούν σε ημερομηνία που θα καθορισθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους .

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος






1 commento:

  1. Σας ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση, και προσθέτουμε την ιταλική γλώσσα στον διαγώνισμο!
    Πολλα χαιρετίσματα απο Αργεντινή

    RispondiElimina