ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

domenica 9 aprile 2017

Συνάντηση στις 11 Απριλίου των Δημάρχων Άνδρου, Νάξου, Πάρου και Τήνου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα αιολικά στα 4 νησιά Ανδρο, Νάξο, Πάρο, Τήνο.

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017



Την ερχόμενη Τρίτη, 11 Απριλίου, θα πάνε οι τέσσερις Δήμαρχοι και διάφοροι εκπρόσωποι φορέων, πολιτών κλπ., να επισκεφθούν τον Σταθάκη, Υπουργό ΥΠΕΝ με θέμα τα αιολικά των Κοπελούζου/ΕΝΕΛ στα τέσσερα νησιά. 
Μην περιμένετε πολλά. Ο κ. Σταθάκης θα είναι φιλικός, όπως ήταν και ο κ, Σκουρλέτης, θα πει ότι η Κυβέρνηση κατανοεί, αλλά δεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης κλπ.  Ωστόσο, μπορεί να καταλάβει ότι τα αιολικά θα του μειώσουν τα έσοδα του προϋπολογισμού, χωρίς να του δίνουν κάποια πρόσθετη επάρκεια ηλεκτρικής ισχύος.  Θα το ξαναπώ:  Θα χάσουν έσοδα χωρίς να έχουν ρεύμα.


Τα αιολικά στα τέσσερα νησιά θα μειώσουν τον τουρισμό τους. Ό,τι και να σας λένε οι παπαγάλοι (που πληρώνονται για να είναι παπαγάλοι) κανείς δεν θέλει να βλέπει ή να ακούει αιολικά και ο τουρίστας θα προτιμήσει τα παραδοσιακά νησιά από τα νησιά με αιολικά. Τελεία και παύλα. Ο τουρισμός είναι ο βιοπορισμός των νησιών και η συμβολή των νησιών στο ΑΕΠ (και στα φορολογικά έσοδα) είναι από τον τουρισμό.  Αν βάλουμε αιολικά, θα μειώσουμε όποια εισοδήματα έχουμε εδώ, και αντίστοιχα τα κρατικά έσοδα.

Τα αιολικά στα νησιά δεν έχουν σχέση με ενέργεια, ή με καθαρό περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν ρυπογόνες μονάδες.

http://ophioussa.blogspot.it/2017/04/4.html

Nessun commento:

Posta un commento