ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

mercoledì 2 novembre 2016

Η Ομογένεια Ιταλίας ζήτησε την θεσμική προστασία της πολιτιστικής μας ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας. Πριν δυο χρόνια!!!


Δεν έχουν ακόμα δρομολογηθεί οι ενέργειες για την καθιέρωση, που η Ομογένεια Ιταλίας ζήτησε εγγράφως πριν 32 μήνες! 

Δείξαμε μεγάλη κατανόηση στις καθυστερήσεις στην προώθηση της υπεσχημένης από όλους εσάς λύσεως εντός κι εκτός της Βουλής. 

Η Ομογένεια συνεχίζει τον αγώνα και θα δικαιωθεί.

http://kellianos.blogspot.it/2015/11/o-20.html

ΓΝΩΜΗ: Σε κάποιους στην Ελλάδα, αξίζουν συγχαρητήρια!



ΓΝΩΜΗ: ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Θα επανέλθουμε στο τελματωμένο θέμα της ψήφισης του νόμου για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού.
Θα επανέλθουμε όχι μόνο διότι ακόμη δεν έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, αν και πέρασαν πέντε μήνες αφ΄ ης –σύμφωνα με τη δέσμευση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού– θα είχε υπογραφεί και έγιναν, μάλιστα, οι σχετικές πανηγυρικές τελετές στην Ιταλία και την Αθήνα (20 Μαίου 2016).
Θα επανέλθουμε και διότι μόλις προσφάτως ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, επικουρών τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στα θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει πως «μέσα στον Οκτώβρη θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ελληνική Γλώσσα».
Βρισκόμαστε ήδη στις 2 Νοεμβρίου. Και ο νόμος κατέστη, πλέον, άνομος! Και «φαντομάς»! Δεν γνώριζε ο κ. Αμανατίδης που βρίσκεται το όλο θέμα όταν προ τριών εβδομάδων υποσχόταν την ψήφισή του;  Εάν γνώριζε ότι δεν θα ψηφιστεί μέσα στον Οκτώβριο, όπως δεν ψηφίστηκε δέκα μήνες τώρα, γιατί το εξήγγειλε;
Μήπως το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε μυστικά και εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι;
Αν όχι, που είναι όχι, τότε δεν γνωρίζει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού που έχει «κολλήσει» το όλο θέμα; Αν ξέρει, γιατί δεν το αποκαλύπτει; Και εάν δεν ξέρει, πάλι γιατί δεν λέει πως αδυνατεί ακόμη και να το παρακολουθήσει;
Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;
Είναι δυνατόν το Υπουργείο Εξωτερικών να εμφανίζεται τόσο ασυνεπές απέναντι στην Ομογένεια; Την οποία εντούτοις προσκαλούν σε όλους τους τόνους και από όλα τα φόρα να έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει, τώρα που την έχουν ανάγκη;
«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Δεν εξηγείται αλλιώς. Ούτε Νόμος για την ψήφο των Αποδήμων είναι, που υποτίθεται ότι πρέπει –έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν, κωλυσιεργώντας –  να μελετήσουν επιτροπές (!) ούτε νόμος για τα φορολογικά είναι ώστε να «σκοντάφτει» στα ευρωπαϊκά κελεύσματα.  Ούτε καν έχουμε απευθυνθεί στην ΟΥΝΕΣΚΟ προκειμένου να λάβουμε το «Παγκόσμιο».
Μιλάμε για τη θεσμοθέτηση της πρότασης των Ελλήνων της Ιταλίας και, ειδικότερα, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και του π. Προέδρου της, Γιάννη Κορίνθιου, για την καθιέρωση σε εθνικό επίπεδο της «Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού».
Μιλάμε ακόμη για πρόταση που έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή (από το 2014) από όλα τα κόμματα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς (sic).
Τι δεν τους αρέσει; Τόση αλλεργία πια με τον όρο «ελληνικό»; Τι θέλουν; Να ξεχαστεί ποιος εισηγήθηκε την ιδέα; Να λησμονηθεί το όλο ζήτημα ώστε να μην καθιερωθεί η Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού;
Και έχουμε από τη μια μεριά τον Νταγίπ Έρντογάν να φθάνει τις απαιτήσεις του μέχρι –άκουσον, άκουσον-  τη …Θεσσαλονίκη και, από την άλλη, τον Έντι Ράμα να διατείνεται πως τάχα μας έσωσαν οι Αλβανοί την Ακρόπολη! Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν λένε και ότι μας την έχτισαν κιόλας!!! Και μεις τι κάνουμε; Ούτε τη Γλώσσα μας δε φροντίζουμε!
Τέλος, οι Ομογενείς της Ιταλίας απτόητοι ετοιμάζουν με τα τοπικά Γυμνάσια και καθηγητές όλων των βαθμίδων και άλλες προσωπικότητες, «νέα επέτειο» για τις 20 Μαϊου 2017, ελπίζοντας …όχι πλέον στην ελληνική, αλλά στην ιταλική Διοίκηση για την καθιέρωση της Ελληνικής Γλώσσας, μαζί με τα Λατινικά, ως σπουδαίων γλωσσών παγκοσμίως!
Σε κάποιους στην Ελλάδα, αξίζουν συγχαρητήρια!


ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Μια (α)πιθανή απάντηση


PHP ΘΕΜΑΑΠΟΨΕΙΣ Χ. ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ Panhellenic Post

http://www.panhellenicpost.com/2016/11/02/

melissa1-90x901Όταν γραφότανε χθες το βράδυ «η Γνώμη», δεν είχαμε ακούσει τη βαρυσήμαντη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στον Αλέξη Παπαχελά (φίλο από παλιά, από τα χρόνια της «Πρωϊνής» στη Νέα Υόρκη) στην εκπομπή «Ιστορία» του Σκάϊ.



melissa1-90x901Όταν την ακούσαμε, στοχαστήκαμε. Και προβληματιστήκαμε. Ιδιαίτερα μας γέννησε δεύτερες σκέψεις η αποστροφή του λόγου του Μακαριωτάτου πως:


melissa1-90x901«Δεν είναι κίνδυνος ισλαμοποίησης όταν πιστεύουμε ότι αυτοί ήρθανε και θα πάνε στις πατρίδες τους. Αλλά δεν είναι ότι το καλύτερο. Είναι μια απόπειρα αλλοίωσης από κέντρα. Να μην είναι μόνο η γλώσσα ελληνική, να μην είναι μόνο θρησκεία η ελληνική, να μην είναι μόνο η συνείδηση ελληνική. Ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον ανθελληνισμό και στον αποχριστιανισμό. Εκείνοι που δεν το βλέπουν είναι μακριά νυχτωμένοι. Και εκείνοι που το βλέπουν χαίρονται γιατί βλέπουν και το καμαρώνουν ότι το πρόγραμμα τους και το όνειρο τους πραγματοποιείται».

melissa1-90x901Να αποτελεί η φράση αυτή, ενδεχομένως, την απάντηση που αναζητεί η Ομογένεια γιατί δέκα μήνες τώρα ψηφίζεται, από μήνα σε μήνα, ο Νόμος για την καθιέρωση Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού και ακόμα ΔΕΝ έχει ψηφιστεί; Θέλουμε να ελπίζουμε πως Όχι… Πως είναι τυχαία η ανάμειξη του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα του Νομοσχεδίου…

melissa1-90x901Προς ομογενειακή συνάδελφο, με αγάπη: Παιδιά, το επώνυμο ΔΕΝ κλείνεται! Εκείνο το …»τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπου» ούτε στον τίτλο στέκει, ούτε στο κείμενο συνάδει! Απλά διορθώστετο «Σοφίας Βέμπο».

Nessun commento:

Posta un commento