ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

sabato 13 dicembre 2014

H THNΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ

Τo από 10/12/2014 ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος– Ένα αποκαλυπτικό κείμενο
Αναφέρομαι στο από 10.12.2014 Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο είναι ένα αποκαλυπτικό κείμενο για τη θέση της επισήμου Εκκλησίας, επί του θέματος που προέκυψε, μετά τις πρόσφατες αντισυνταγματικές και παράνομες νομοθετικές ρυθμίσεις του Ν. 4301/2014. 

Καταρχήν πρέπει να αντιδιαστείλουμε τις έννοιες της ανακοίνωσης και του Ανακοινωθέντος, εις μεν την ανακοίνωση ο φορέας διοικήσεως, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εκπέμπει τις θέσεις του σε ένα ζήτημα, εις δε το Ανακοινωθέν εκπέμπει εντολές – διαταγές και μάλιστα από κυριαρχική θέση. Από το απαράδεκτο αυτό κείμενο προκύπτουν τα εξής αποκαλυπτικά :

Ι. Η επίσημη Εκκλησία ταυτίζει το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου με τον Ορθόδοξο Ναό της Μεγαλόχαρης και συγχρόνως αναφέρει τι δεν είναι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ., ότι δεν είναι δημοτικό κατάστημα. Φυσικά, είναι γνωστό ότι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. δεν είναι δημοτικό κατάστημα, και ούτε ήταν ποτέ. Η έκφραση, όμως, αυτή, αποσκοπεί στο να περιορίσει τον κοινωφελή σκοπό του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και συνεπώς το άμεσο ενδιαφέρον του λαού και του Δήμου, που επί διακόσια χρόνια συνέβαλε και υποστήριξε την ανάπτυξη του νησιού με έργα υποδομής, στα γράμματα και τις τέχνες και συνέβαλε αποφασιστικά σε πολιτιστικές δραστηριότητες στην Τήνο και σε όλη την Ελλάδα.

ΙΙ. Η φράση «δεν θα επιτρέψουμε» (verboten!!!) εκφράζει πλήρως την κυριαρχική βούληση της επισήμου Εκκλησίας, να επιτρέπει ή να μην επιτρέπει εξελίξεις και καταστάσεις που έχουν να κάνουν με το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και αναρωτιέται κανείς από πού πηγάζει η κυριαρχική αυτή βούληση. Ένα είναι το βέβαιον, ότι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κατέστη εκκλησιαστικό ίδρυμα και εξ αυτού πηγάζει και η κυριαρχική βούληση της επισήμου Εκκλησίας, η οποία δηλώνει κατά κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν θα επιτρέψει….».

ΙΙΙ. Στο αποκαλυπτικό κείμενο αυτό του Ανακοινωθέντος, η επίσημη Εκκλησία επιχειρεί να διχάσει τον λαό της Τήνου, πλήττοντας βάναυσα την κοινωνική συνοχή, με κριτήριο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών, αναφερόμενη σε Χριστιανούς Ρωμαιοκαθολικούς και Ορθοδόξους, ως να επρόκειτο για διαφορετικής τάξεως πολίτες, πλήττοντας καίρια τόσο τις χριστιανικές αρχές και αξίες, όσον και την υπερσυνταγματική αρχή της ανθρώπινης αξίας του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος, απ’όπου εκπηγάζουν όλες οι ατομικές ελευθερίες, αρχή που υιοθετήθηκε σε όλα τα ευρωπαϊκά Συντάγματα μετά το Σύνταγμα της Βαϊμάρης. Όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ανεξάρτητα γλωσσικών, εθνοτικών, κοινωνικών, φυλετικών και όποιων άλλων διαφορών και έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν και να διαμαρτύρονται, όπως εν προκειμένω για την αλλαγή του καθεστώτος του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. που είναι κοινωφελές ίδρυμα με θρησκευτικό ρόλο και χαρακτήρα και μάλιστα δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 120 του Συντάγματος (γνωστό 1-1-4), αφού οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του Ν. 4301/2014 πλήττουν τα άρθρα 17 (προστασία της ιδιοκτησίας) και 109 (απαγόρευση μεταβολής δωρεάς, κωδικέλλου ή διαθήκης) του Συντάγματος.

Η Πολιτεία και ο Δήμος Τήνου, εγγυητές της ενότητος του λαού και της κοινωνικής συνοχής, θα πρέπει να καταδικάσουν απερίφραστα το Ανακοινωθέν αυτό, τις εντολές που εκπέμπει, και την προσβολή του Συντάγματος και των ατομικών ελευθεριών.



Γιάννης Π. Αλαβάνος

δικηγόρος
http://www.tinostoday.gr/2014/12/blog-post_777.html

Nessun commento:

Posta un commento