ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

giovedì 10 luglio 2014

Τρίτο ανακοινωθέν συναντήσεων της ΟΕΚΑΙ στην Αθήνα (1/2/3 Ιουλίου)

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου, έγινε η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του νομοσχεδίου για το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).
Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό την προεδρία του κ. Σάββα Αναστασιάδη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, μετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων, συντονιστές του Σ.Α.Ε. από διάφορα μέρη του κόσμου και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), η οποία εκπροσωπεί τους ομογενείς βουλευτές.
Γιά πρώτη φορά είχε κληθεί στη συνεδρίαση και εκπρόσωπος της ΟΕΚΑΙ. Ο γραμματέας Κος Νίκος Φράγκος αντικαθιστούσε τον πρόεδρο Κο Κορίνθιο.
Συμμετείχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κος Κυριάκος Γεροντόπουλος,
Ο κ. Γεροντόπουλος στην παρέμβαση του τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής το φθινόπωρο για συζήτηση και ψήφιση και ανακοίνωσε ότι στο Προεδρείο του Σ.Α.Ε. θα μετέχουν με δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωποι των Κυπρίων Αποδήμων, οι οποίοι θα υποδεικνύονται από την οργάνωση τους ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ, ενώ η Γενική Συνέλευση θα αποτελείται από 107 μέλη.
Ο κος Φράγκος στη συζήτηση για τη συμμετοχή φυσικών προσώπων τόνισε ότι η ΟΕΚΑΙ έχει τοποθετηθεί υπέρ των νομικών προσώπων στο Προεδρείο του νέου ΣΑΕ.
Επίσης ενημέρωσε ότι η ΟΕΚΑΙ και το Δίκτυο Νεολαίας Ιταλίας είχαν πάρει ενεργό μέρος στην ηλεκτρονική διαβούλευση για το νέο ΣΑΕ και ότι η ΟΕΚΑΙ ζητά την παρουσία αντιπροσώπων των Δικτύων Νεολαίας στα όργανα του ΣΑΕ, έστω και χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Nessun commento:

Posta un commento