ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 20 giugno 2011

Η Ελλάδα τιμά δύο Ομογενείς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
20 Ιουνίου 2011
Η Κοινότητά μας ξεκίνησε εδώ και τέσσερα χρόνια ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει ως στόχο την αναγνώριση των προσπαθειών της Ομογένειας για την προβολή της πατρίδος και της ελληνικής παιδείας και για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων.
Είχαμε παρουσιάσει ένα σχετικό αίτημα στην προηγούμενη Ελληνική Κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στη Νεάπολη, και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, ζητώντας να αναγνωριστεί η εθνική προσφορά ορισμένων διακεκριμένων Ομογενών.
Η τότε Κυβέρνηση αποδέχτηκε το αίτημα και δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Και η νέα Κυβέρνηση της Ελλάδος ενέκρινε χωρίς καμμιά επιφύλαξη αυτή την πρωτοβουλία της Κοινότητάς μας, αναθέτοντας στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και στο Γενικό Διευθυντή της Πρέσβυ, Κύριο Πέτρο Παναγιωτόπουλο, το καθήκον να φέρει σε πέρας την όλη διαδικασία της τιμητικής αναγνώρισης.
Ευχαρίστως σας ανακοινώνω ότι μόλις σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κύριος Δημήτριος Δόλλης υπέγραψε τα δύο επίσημα έγγραφα εύφημης μνείας που αφορούν δύο επιφανείς Ομογενείς της Νάπολης, τον Κύριο Ευάγγελο Τυπάλδο και την Κυρία Αθηνά Ζώρα.
Η Ελληνική Πολιτεία τιμά δύο Έλληνες της Διασποράς που έχουν προσφέρει πολλά στον Ελληνισμό και είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους νεωτέρους και ειδικά για τη νεολαία μας.
Γιάννης Κορίνθιος
Πρόεδρος Δ.Σ.


Nessun commento:

Posta un commento