ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

venerdì 6 dicembre 2019

Ut pictura poesis. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2019)

Σήμερα έλειπα από το πρωί. Μάθημα σε σχολείο. Συναντήσεις με διάφορους φορείς και παράγοντες για τον προγραμματισμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου 2020).
Φέτος το πρόγραμμα θα είναι πολύ πλούσιο, έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή μεγαλύτερος αριθμός Λυκείων από την Ιταλία και την Ελλάδα και γι΄αυτό απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά για να διοργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.
Μόλις έμπαινα στο σπίτι βρήκα στο γραμματοκιβώτιο να προεξέχει ένας μεγάλος φάκελος με σκληρό περιεχόμενο. Αμέσως κατάλαβα ότι είχε μέσα ένα βιβλίο.
Αφού τον απεγκλώβισα με μεγάλη προσοχή, αναγνώρισα αμέσως τον αποστολέα χάρη στα καλλιγραφημένα γράμματά του.
Ο φίλος Αντώνης Φωστιέρης κάτι πολύτιμο μου έστελνε πάλι.
Τον άνοιξα σιγά σιγά για να μην σχίσω τον φάκελλο.
Διατηρώ στη βιβλιοθήκη μου όλους τους φακέλους με τους οποίους μου είχε στείλει όλα του τα ποιητικά βιβλία.
Όταν πήρα έκπληκτος στα χέρια μου το νέο του πόνημα, ξέχασα την κούραση μιας μέρας, έσβησα την τηλεόραση κι εντυπωσιασμένος από το καλαίσθητο εξώφυλλο άρχισα να το ξεφυλλίζω ευλαβικά, με θαυμασμό και με μεγάλη προσοχή.

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης σε αυτή την Ζωγραφική Συνομιλία με την Ποίηση συναντά την ποίηση του Αντώνη Φωστιέρη, προσεγγίζει ποιήματά του από τις συλλογές Σκοτεινός Έρωτας, Το θα και το να του θανάτου, Η σκέψη ανήκει στο πένθος, Πολύτιμη Λήθη και Τοπία του Τίποτα με πρωτότυπα ζωγραφικά έργα και προβάλλει ευρηματικά το εικαστικό τους ισοδύναμο.






Ένα τέτοιο βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από τα σπίτια όσων αγαπούν την ποίηση και την τέχνη.


Αυτό το βιβλίο δύο κορυφαίων δημιουργών είναι οι πιο θερμές κι ευπρόσδεκτες ευχές για την προσεχή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2020.

Nessun commento:

Posta un commento