ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

domenica 10 febbraio 2019

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ από καρδιάς, για όλα αυτά που ετοιμάσατε, αλλά και για όσα εμπνεύσατε, σε Καθηγητές και Μαθητές, σε πολλά σημεία του πλανήτη (ΑΘ. ΧΟΥΠΗΣ, Δημοσιογράφος ΕΡΤ)

Αθανάσιος Μ. Χούπης
Δημοσιογράφος ΕΡΤ
(Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση)
¨Η Φωνή της Ελλάδας"
Νάπολη, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019
Αγαπητοί μου Φίλοι,
επειδή γνωρίζω ότι, με τη λήξη της πρώτης ημέρας των Εκδηλώσεων, είναι εύλογο να αναρωτιέστε για τη συνολική εικόνα που σχημάτισαν όσοι την παρακολούθησαν, παίρνω το θάρρος να σας πω τι εισέπραξα ο ίδιος από αυτήν και τι είδα στα μάτια των παιδιών και των συνοδών τους, Ελλήνων και Ιταλών. Με την εμπειρία πολλών χρόνων, που περιλαμβάνει και ανάλογες εκδηλώσεις, αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ από καρδιάς, για όλα αυτά που ετοιμάσατε, αλλά και για όσα εμπνεύσατε, σε Καθηγητές και Μαθητές, σε πολλά σημεία του πλανήτη. Σε ό,τι σας αφορά, θέλω να ξέρετε ότι, η παρουσία σας, όσα ετοιμάσατε κι όσα είπατε όσα έφερνε σε πέρας όλη η ομάδα, αναδείκνυαν ήθος, αξιοπρέπεια και πίστη σ΄ αυτό που είναι το πρώτο κινούν της προσπάθειάς σας! Στο σεβασμό της κληρονομιάς μας που μέσα σας μεταφράζεται σε χρέος, το οποίο σιγά - σιγά εκπληρώνει ο Ελληνισμός, εξαιτίας μιας δικής σας οραματικής πρωτοβουλίας. Αισθάνθηκα διπλά δικαιωμένος, που είμαι παρών σ΄ αυτό το διήμερο ταξίδι, που γεμίζει και ξεδιψά τις ψυχές των νέων ανθρώπων, με ό,τι καλύτερο ανέδειξε διαχρονικά ο Ελληνισμός.
Ειλικρινά σας ευχαριστώ, Γιάννη, Παύλε, Σωτήρη, Κώστα, εσάς και όσους σας στάθηκαν, για τούτο το μάθημα!
Εύχομαι υγεία κι ολοένα και πιο υψηλούς στόχους!
Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Μ. Χούπης
Δημοσιογράφος ΕΡΤ
(Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση)
¨Η Φωνή της Ελλάδας"
Αθήνα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2019
Αγαπητοί μου Φίλοι,
είχα ένα πάρα πολύ καλό ταξίδι επιστροφής. Γύρισα γεμάτος απ΄ την "άλλη Ελλάδα" που αποτυπώνεται στις δραστηριότητές σας, στο προσωπικό και συλλογικό ήθος μιας Κοινότητας, που μπορεί και πρέπει να γίνει οδοδείκτης πορείας, για το σύνολο των Ελληνικών Κοινοτήτων του κόσμου. Θέλω να γνωρίζετε ότι, εκτός των επιτευγμάτων σας που έχετε ήδη αντιληφθεί, η πρωτοβουλία σας στάθηκε η αιτία και η αφορμή, για να ξαναθυμηθεί η Ελλάδα, ο Ελληνισμός στο σύνολό του, κυρίως η Αθήνα, τη μέρα που ο Εθνικός μας Ποιητής άφησε τα εγκόσμια. Υπήρξαν αρκετά αφιερώματα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, που καθιερώθηκε με τη δική σας πρωτοβουλία.
Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος της Νάπολης, ο τόπος διεξαγωγής, καθώς και το πλήθος των Νέων, που πλημμύρισε την αίθουσα, θα πιστοποιήσουν αυτό που συνιστά τη μοναδικότητα της επιτυχίας σας. Δηλαδή, το γεγονός ότι καταφέρατε να είναι, οι Εκδηλώσεις σας, υπόθεση των κλασικών Λυκείων της Ιταλίας και της πρωτεύουσας της "Μεγάλης Ελλάδας". Και πάλι σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ, για τη συνδρομή σας στην ολοκληρωμένη προβολή του εγχειρήματος που τάραξε τα "λιμνάζοντα νερά", στο μίζερο χώρο του πνεύματος και του πολιτισμού εδώ στην Πατρίδα!
Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Μ. Χούπης
Δημοσιογράφος ΕΡΤ
(Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση)
¨Η Φωνή της Ελλάδας"

Nessun commento:

Posta un commento