ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

mercoledì 16 gennaio 2019

Προσκεκλημένος της Ελληνικής Κοινότητος Νάπολης και Καμπανίας και ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κος Φώτης Φωτίου για να παραστεί στη Νάπολη στις διήμερες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (8 και 9 Φεβρουαρίου 2019)

Οι διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις  στη Νάπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας  τελούν και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στη Ρώμη.


Η Κοινότητα της Νάπολης και Καμπανίας έστειλε πρόσκληση και στον Κο Φ. Φωτίου, Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Θέματα Αποδήμων, να παραστεί στις διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2019.
Πρόσφατες Δηλώσεις του Κου ΦΩΤΙΟΥ:

«Σήμερα, λοιπόν, ανασκοπήσαμε την πορεία και αξιολογήσαμε την υλοποίηση αυτού του μνημονίου και θέλω να πω ότι πραγματικά για πρώτη φορά γίνεται δουλειά όσον αφορά τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα διασποράς. Έχουμε συναποφασίσει ότι μαζί θα παραστούμε σε κάποιες εκδηλώσεις για τους παγκόσμιους εορτασμούς της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, που θα είναι και έχει καθιερωθεί για τις 9 Φεβρουαρίου και πιθανόν να είμαστε μαζί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ιταλία γιατί πρέπει να ξέρετε, ότι αυτή η πρωτοβουλία, αυτή η ιδέα έχει ξεκινήσει τόσο από την παροικία αλλά και από φιλέλληνες στην Ιταλία και θέλουμε με την ενέργεια μας αυτή να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε».
11/01/2019 08:47:31 πμ - Συνάντηση Προεδρικού Επιτρόπου με Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ πριν αναχωρήσουν για την τριμερή στην Αίγυπτο 
http://www.commissionertothepresidency.gov.cy/anthropos/anthropos.nsf/All/1A270A83AE52D1A4C225837F00254F47?OpenDocument

Βλέπε συνημμένη επιστολή μου του 2014 προς τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αναλάβουν κοινές δράσεις με τις αντίστοιχες αρχές της  Ελλάδος για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.







Nessun commento:

Posta un commento