ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

martedì 13 febbraio 2018

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ. Δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον παρά στην Ομογένεια η πρώτη ιδέα, η αρχική σύλληψη, η σημαίνουσα πρωτοβουλία για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.


Τώρα που γιορτάσαμε πανηγυρικά στη Νάπολη την πρώτη επίσημη ΄Παγκόσμια΄ Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού θέλω να ευχαριστήσω και πάλι την Panhellenic Post, που κράτησε ζωντανό και κάλυψε δημοσιογραφικά το θέμα όλα αυτά τα χρόνια με την αγωνιστική αρθρογραφία της.
Χρήστο, η συμβολή σου ήταν σημαντική.
Φέτος η Νάπολη έδειξε τον δρόμο για να καταστεί πράγματι αυτή η γιορτή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.
Οι μαθητές των Ιταλικών Κλασσικών Λυκείων είχαν την ευκαιρία στη Νάπολη να συνεορτάσουν μαζί με μαθητές από Ελληνικά Σχολεία της Αττικής, του Κογκό και της Γερμανίας. Una giornata fantastica per gli studenti dei licei, "un'iniziativa intrigante e gioiosa", "un messaggio forte e chiaro per il rilancio della Cultura che ha dato vita alle nostre radici e di cui i giovani studenti devono farsi portatori", μια αξέχαστη ημέρα για τους μαθητές των Ελληνικών Σχολείων (ΓΕΛ Πεύκης, ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Γυμνάσιου Λυκείου Μαραθώνα, ΓΕΛ Τήνου, Ελληνικού Σχολείου Βούπερταλ Γερμανίας, Ελληνικού Σχολείου Λουμπουμπάσι-Κογκό), una giornata storica per Napoli, μια ιστορική ημέρα για όλους μας, μια ωραία ημέρα για τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Ελλήνων.
Προχωράμε. 
Ήδη ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό της Ημέρας του 2019 σε συνεργασία με σχολεία από όλο τον κόσμο.
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ.
Κι εσύ, Χρήστο, στο πλευρό μας.



ΜΗΝΥΜΑ ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

"Ο πολιτισμός μας μιλά για εμάς, εξιστορεί και εξηγεί  τη στάση μας στο διεθνές γίγνεσθαι κάθε εποχής. Είναι το μεγάλο και ειρηνικό όπλο μας. Δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον παρά  στην Ομογένεια η πρώτη ιδέα, η αρχική σύλληψη, η σημαίνουσα πρωτοβουλία για την καθιέρωση  Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Ο Ελληνισμός  της  Ιταλίας υπήρξε ο πρώτος που την πρότεινε, δραστηριοποιήθηκε και την στήριξε. Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού ευαισθητοποιήθηκαν και προώθησαν την πρωτοβουλία,  η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς την υιοθέτησε και η Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου ομόφωνα την αποδέχθηκε και την  θεσμοθέτησε".


http://www.terensquick.gr/2018/02/blog-post_8.html

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΝ

Nessun commento:

Posta un commento