ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

giovedì 6 aprile 2017

Σάββας Αναστασιάδης: εκκρεμεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και του Προεδρικού Διατάγματος για τη θεσμοθέτηση της ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

6 Απριλίου 2017
http://www.panhellenicpost.com/2017/04/06/τα-προβλήματα-των-αποδήμων-δεν-λύνο/

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
 Αθήνα.- Τις ευθύνες του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ, για την ακινησία όλων των εκκρεμών θεμάτων της ομογένειας, επισημαίνει με σημερινή του δήλωση ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας για θέματα απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης, αφού μέμφεται τον ΥΦΥΠΕΞ ότι βρίσκεται συνεχώς σε περιοδεία πότε εντός και πότε εκτός Ελλάδος, σημειώνει ότι εντούτοις στα ταξίδια του δεν προωθεί λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα των Αποδήμων Ελλήνων και της Ομογένειας, αλλά κατατρίβεται «…με εκδηλώσεις που θα οργανωθούν, όταν θα θεσμοθετηθεί η ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»!
Ως καίρια προβλήματα του Απόδημου Ελληνισμού ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει την ψήφο των Ελλήνων Ψηφοφόρων εξωτερικού –θέμα το οποίο παρά τις περί του αντιθέτου συχνές διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού παραμένει στην …κατάψυξη!-, το ζήτημα της διδασκαλίας της ελληνικής Γλώσσας, το ημιτελές Σχολείο Μονάχου και το μέλλον του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) το οποίο επίσης, όπως και τα προηγούμενα θέματα, βρίσκεται σε ακινησία!
Αντίθετα, σε …περιδίνηση φαίνεται, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ότι έχει περιπέσει, γι ακόμη μία φορά, το ζήτημα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη θεσμοθέτηση της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Για το θέμα αυτό, πάντως, κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη η φήμη ότι ίσως την Παρασκευή (7 Απριλίου) εκδοθεί το πολυαναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα.
Παρά τη φήμη, πάντως, αρμόδια πηγή που ρωτήθηκε σχετικά από την Panhellenic Post,  δήλωσε άγνοια!
Αναλυτικά η δήλωση του αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη έχει ως ακολούθως: 
«Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, ασχολείται – περιοδεύοντας αενάως εντός και εκτός Ελλάδος – με εκδηλώσεις που θα οργανωθούν, όταν θα θεσμοθετηθεί η ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. 
Και αυτό, όταν – με δική του ευθύνη – εκκρεμεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και του Προεδρικού Διατάγματος για τη θεσμοθέτηση της ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.
 Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να εκκρεμούν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των αποδήμων Ελλήνων, όπως η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων ψηφοφόρων, το θέμα της παιδείας και της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας, η τύχη του ημιτελούς Ελληνικού Σχολείου Μονάχου και το μέλλον του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.).
 Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την άμεση απόδοση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.
 Τα προβλήματα των αποδήμων δεν λύνονται με ταξίδια αναψυχής. 
 Είναι  μεγάλα και χρήζουν αντιμετώπισης και πρακτικών λύσεων».

Nessun commento:

Posta un commento