ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

venerdì 20 gennaio 2017

Δεύτερη Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας στη Νάπολη, 9 Φεβρουαρίου 2017Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, Νάπολη, 20.5.2016Η Ελληνική Κοινότητα της Νάπολης και Καμπανίας θα συμμετάσχει πανηγυρικά στους φετινούς εορτασμούς της Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας με μια σειρά εκδηλώσεων στην Νάπολη της Ιταλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο, την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νάπολης, το Ωδείο του San Pietro a Majella, και με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ρώμη, του Δήμου Νάπολης, της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας και της ΚΕΔΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Νάπολη, 8 Φεβρουαρίου 2017
14.30, Επίσημη υποδοχή Κλιμακίου Ελλήνων Δημάρχων της ΚΕΔΕ, που στηρίζουν την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας, από τον Δήμαρχο της Νάπολης Luigi de Magistris στο Δημαρχείο Νάπολης.
17.30, Αίθουσα Τελετών San Domenico Maggiore: Συνάντηση Δημάρχων της ΚΕΔΕ με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας. 

 Νάπολη, 9 Φεβρουαρίου 2017
Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

9.00 - 12.00, Βασιλική San Giovanni Maggiore: Λογοτεχνικός Μαραθώνιος, με τους μαθητές 15 Κλασσικών Λυκείων και τα παιδιά της Ομογένειας, που θα αναγνώσουν και θα απαγγείλουν επιλεγμένα αποσπάσματα της διαχρονικής Ελληνικής Γραμματείας. Ο Μαραθώνιος καθιερώθηκε από πέρυσι από την Ελληνική Κοινότητα Νάπολης και Καμπανίας, στα πλαίσια του προγράμματος ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

12.30-13.00,  Βασιλική San Giovanni Maggiore: Επίσημη Τελετή Δεύτερης Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Στα σχολεία και στους συμμετέχοντες θα δοθούν Διπλώματα Συμμετοχής.
15.30, Αίθουσα των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών: Συνάντηση Ελλήνων προσκεκλημένων Υπουργών, Πρεσβευτών, Βουλευτών, Δημάρχων και Επισήμων με Λυκειάρχες Κλασσικών Λυκείων της Καμπανίας
στα οποία διδάσκονται τα Νεοελληνικά.
16.00, Αίθουσα των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: Οι πολιτιστικές ρίζες της Ευρώπης.
18.00, Ιστορικό Ωδείο San Pietro a Majella: πλούσιο καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα  με το συγκρότημα ΞΕΝΙΤΙΑ.

Συντονιστής  των εκδηλώσεων
γιάννης κορίνθιος


Στιγμιότυπα

από την Πρώτη 

Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας 

Νάπολη, 20 Μαΐου 2016 

 

Nessun commento:

Posta un commento