ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

domenica 4 dicembre 2016

Ολιγωρούν ανεπίτρεπτα και σκοντάφτουν στη ... γλώσσα!

Σατιρίζοντας: Καληνύχτα κυβέρνηση!  


Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας Panhellenic Post

Την ώρα που άλλοι κοιμούνται, εγώ κάθομαι και σκέφτομαι! Βίτσιο κι αυτό! Γύρω σου σκοτάδια μαύρα, απ΄ τ΄ ανοιχτά παράθυρα να σε φτάνουν τα ροχαλητά των φυσιολογικών ανθρώπων, που μεσάνυχτα κοιμούνται και ροχαλίζουν και συ να προσπαθείς να καταλάβεις γιατί μνημόνιο στο μνημόνιο αντί να υγιάνουμε εμείς συνεχώς υποτροπιάζουμε!
Ποιος είπε ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν να φέξει; Και τη μέρα, σκοτάδι έχουμε στην Ελλάδα! Έτσι φαίνεται τουλάχιστον από τα πεπραγμένα! Για ακούστε:
Δώδεκα μήνες τώρα προσπαθεί η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, γνωστή εντός και εκτός και ως ΓΓΑΕ, να περάσει νόμο για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού. Τώρα, ξέρω, θα σκεφθείτε πιά Γλώσσα και ποιόν Πολιτισμό! Τα ισοπέδωσε και τα δύο η αριστερή προοδευτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η οικονομική πολυπραγμοσύνη του Σόιμπλε! Ας είναι. Εμείς επιμένουμε –και μένουμε- στην αντίσταση!
Δώδεκα μήνες, λοιπόν, έτοιμο το Σχέδιο Νόμου, με την (αν)αιτιολογική του Έκθεση, εστάλη προ άγραν υπογραφών από τα «συναρμόδια» υπουργεία! Αυτό το «συναρμόδια» πόσο έχει κοστίσει στον τόπο, ούτε που λέγεται ούτε που γράφεται! Ας είναι. Εμείς, είπαμε, επιμένουμε στην αντίσταση! Και στην ίδρυση Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού!
Πέντε ήταν τα υπουργεία –εδώ πάει μία αγοραία έκφραση την οποία με πόνο ψυχής θα αποφύγω να καταγράψω- των οποίων οι υπουργοί έπρεπε να βάλουν την υπογραφή τους. Οι τέσσερις, κατά τις πληροφορίες, προσήλθαν. Ο ένας, ο πέμπτος, «τα στήλωσε»! Δεν υπέγραφε με τίποτα γιατί, λένε πάλι οι ίδιες πληροφορίες, δεν ήθελε με την υπογραφή του να έρθει σε αντίθεση με την «επιστημονική του άποψη»…
Τέλος πάντων, θα αποφύγω κακίες και μικρότητες ως προς το τελευταίο, και θα παραμείνω στην αντίσταση! Και στο αίτημα για το Υπουργείο…
Έγινε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Καλώς ή κακώς, ένα από τα «θύματά» -εκτός από το λαό- του υπήρξε και ο εν λόγω υπουργός. Πήγε σπίτι του, από το οποίο κάποιοι λένε ότι δεν θα έπρεπε καν να τον είχαν εξ αρχής μετακινήσει!  Ε, είπανε όλοι, είπαμε και ‘μεις. Επιτέλους ο νέος υπουργός θα το υπογράψει αφού τέτοια «κολλήματα» δεν φαίνεται να έχει.
Αναθάρρησαν και οι ομογενείς της Ιταλίας που ξεκίνησαν το όλο ζήτημα, πιστεύοντας ότι μια πατριωτική ιδέα δεν έχει ούτε πολιτική ταυτότητα ούτε επιστημονική φαντασίωση! Και πως, στο κάτω κάτω της γραφής, θα έπρεπε να τους πούνε και μπράβο που το σκεφτήκανε!
-Άντε με το καλό, τώρα που έχουμε νέο υπουργό να το υπογράψει επιτέλους,  μιας και στην Ιταλία έχουν πάλι ξεσηκώσει μαθητές –καθηγητές για τις 20 Μαΐου να γιορτάσουν την δεύτερη επέτειο της …ανύπαρκτης θεσμικά –με ευθύνη της γενέτειρας- Παγκόσμιας Ημέρας! Έτσι σκεφθήκαμε, έτσι είπαμε στο συνομιλητή μας (και κουτσομπολιό δεν κάνουμε για να σας πούμε και ονόματα!). Εμείς παραμένουμε στην αντίσταση! Και στο Υπουργείο!
-Άσε να δούμε, γιατί ναι μεν έφυγε εκείνος από το συγκεκριμένο υπουργείο, σε ένα από τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, όμως, μαθαίνω ότι πήγε «δύσκολος» υπουργός και ενδέχεται, έτσι, από εκεί που είχε σκαλώσει το θέμα στην τελευταία υπογραφή τώρα να σκοντάψει στην …πρώτη!
Και, κατά τα φαινόμενα, μάλλον «σκόνταψε». Και ίσως να έσπασε και το στυλό! Η δική τους υπομονή, όμως, των εν Ιταλία ομογενών, εξαντλήθηκε!  
Όπως εξαντλήθηκε και η υπομονή του Εμίρη (τον κακομοίρη!) που έφθασε στην Ελλάδα νομίζοντας ότι στα χρέη βουτηγμένοι κάνουμε «αμάν» να δούμε μία επένδυση!.. Αγανάκτησε, πήρε των ομματιών του –μαζί και τον «παρά»- και επέστρεψε οίκαδε…
Μαθαίνω τώρα πως αλλάξανε και οι ομογενείς ρότα!  Πλησίασαν την Ιταλική διοίκηση και ζήτησαν από κοινού να προωθήσουν Λατινική και Ελληνική Γλώσσα ως τις πλέον σημαίνουσες στον κόσμο…
Και ‘μεις ψάχνουμε ακόμη πέντε υπογραφές!

Καληνύχτα κυβέρνηση!  Από την …αντίσταση!

Nessun commento:

Posta un commento