ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

domenica 17 aprile 2016

Επιτέλους! Η Ομογένεια Ιταλίας έδειξε και άνοιξε το δρόμο! Η Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού στη Νάπολη, στην Ελληνόφωνη Καλαβρία, στη Μεσσήνα, στο Παλέρμο, στην Μπολόνια και στην Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος), 20 Μαΐου 2016

Επιτέλους

Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα
Ελληνικής Γλώσσας
17 Απριλίου 2016,


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Επιτέλους! Την 20η Μαίου 2016 -Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού- θα εορτασθεί στην Ιταλία με μία σειρά σημαντικών εκδηλώσεων από την ομογένεια και την παρουσία εκπροσώπων της Βουλής και της ΓΓΑΕ!
Φέτος, 20 Μαϊου 2016, θα διεξαχθεί στη Νάπολη, αναγνωρισμένη πόλη του διαχρονικού Ελληνισμού, η Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού!
Σημειώνεται ότι στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία συλλογής υπογραφών των συναρμοδίων υπουργών, για το Νομοσχέδιο (ή κατ΄άλλους το προεδρικό Διάταγμα)  που θα καθορίζει τα σχετικά με την ανακήρυξη της 20ης Μαΐου ως Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη προγραμματιστεί και βρίσκονται στη φάση της τελικής επεξεργασίας, τελετές και εκδηλώσεις στην Ιταλία, με τη συμμετοχή Δήμων, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, Ιταλικών Πανεπιστημίων κλπ.
(Βλέπε  κατωτέρω σχετικό Πρόγραμμα -ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ και Il Greco fa testo)


Έγκυρες πηγές της Ιταλικής Ομογένειας εκφράζουν την ελπίδα οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Αθήνα να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τις 20 Μαΐου ώστε οι σχετικές εορταστικές τελετές να μην γίνουν «εν κενώ», δηλαδή να εορτάζεται η Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Πολτισμού δίχως να έχει καθιερωθεί επισήμως από την ελληνική Κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΟΕΚΑΙ πριν από δύο χρόνια, με την παρουσίαση της προτάσεως στην Διαρκή Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής από τον π. Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Κορίνθιο και έγινε αποδεκτή ομοφώνως από όλα τα κόμματα.

Nessun commento:

Posta un commento