ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 28 marzo 2016

Η ΚΕΔΕ στο πλευρό της ΟΕΚΑΙ για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας -Συνάντηση του Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας

Italia
Στην περαιτέρω συνεργασία και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελληνικής Κοινότητας της Ιταλίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμφώνησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και αντιπροσωπεία των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στα γραφεία της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Ελληνικές  Αδελφότητες και Κοινότητες των Ελλήνων στην Ιταλία για την ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών με την Ελλάδα και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις ενέργειες που έχει αναλάβει προκειμένου να καθιερωθεί, μέσω της UNESCO, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας .
Ήδη με πρωτοβουλία της  ΚΕΔΕ έχει προχωρήσει η υπογραφή πρωτοκόλλου  από την πλειονότητα των  Δημοτικών Συμβουλίων (ήδη μέχρι τώρα έχουν υπογράψει 110 δήμοι) της χώρας.
Παράλληλα έχει κατατεθεί από την ΚΕΔΕ αίτημα στην Κυβέρνηση για την επίσημη καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας. Προς την κατεύθυνση αυτή προετοιμάζεται από την ΚΕΔΕ και η κατάρτιση σχετικού φακέλου ο οποίος θα κατατεθεί  στην UNESCO.
Η Όλγα Νάσση, Πρόεδρος και επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει σε επίπεδο Ιταλίας,  τόσο για το σχετικό θέμα, όσο και για μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις.
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων προσκάλεσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ στην Ιταλία προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη συνεργασιών που θα είναι σε ανώτερο επίπεδο με την αντίστοιχη Ένωση Δήμων της Σικελίας η οποία αποτελείται από 380 δήμους.
Ο Γ. Πατούλης αποδέχθηκε την πρόταση για την πραγματοποίηση επίσκεψης στην περιοχή κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαΐου.  Στο πρόγραμμα της επίσκεψης αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται οι πόλεις Νάπολη, Μεσσίνα και η περιοχή της Καλαβρίας.

http://www.kedke.gr/?p=13614

Nessun commento:

Posta un commento