ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 21 marzo 2016

Δήμος Φλώρινας, Ψήφισμα για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής γλώσσας


Δ Φλώρινας Ψήφισμα για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής γλώσσας


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στην 12η τακτική Συνεδρίασή τους την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, είχε ως 15ο θέμα την «Έκδοση Ψηφίσματος για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας, σύμφωνα την απόφαση 56/3-2-2016 της ΚΕΔΕ»
Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Νικόλαος Μουρατίδης, αφού έλαβαν υπόψη τους την εισήγηση της Προέδρου κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά, σύμφωνα με την με αριθμό 56/3-2-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
ότι στηρίζουν ένθερμα και συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας» με προτεινόμενη ημερομηνία την 20ή Μαΐου, γιατί πρόκειται για μια κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του Ελληνισμού στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.
Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός συνιστούν την ουσία του Ελληνισμού, των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών του. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια. Αποτελεί καθήκον για όλους μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή και να γίνουμε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας (αριθμός απόφασης 73 / 2016).
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.

Nessun commento:

Posta un commento