ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

mercoledì 2 marzo 2016

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα Στηρίζει Την Καθιέρωση Της Παγκόσμιας Ημέρας Της Ελληνικής Γλώσσας Και Του Ελληνικού Πολιτισμού




Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016
Το 2014 με πρωτοβουλία του τ. Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας Γιάννη Κορίνθιου, υποβλήθηκε αίτημα στους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας και με κοινοποίηση στην UNESCO, για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.
Το εν λόγω αίτημα στηρίζεται από ολόκληρη την Ομογένεια της Ιταλίας και τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης σε όλο τον κόσμο, στις Κοινότητες της Ομογένειας, στους Φιλελληνικούς κύκλους και στην Ελλάδα.
Η πρόταση επιπλέον υποστηρίζεται και από την ΚΕΔΕ, που ύστερα από πρωτοβουλία της τις δύο τελευταίες εβδομάδες, τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Ελλάδος ψηφίζουν ομόφωνα ένα ψήφισμα για την άμεση καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού.
Ο Ρωμαίος φιλόσοφος Κικέρωνας είχε πει ότι «Η γλώσσα των Θεών είναι η Ελληνική γλώσσα» και ο Ρώσος λογοτέχνης Τολστόι «χωρίς ελληνικές σπουδές δεν υπάρχει παιδεία». Η ανάδειξη θεμάτων μείζονος σημασίας για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας και η προώθηση της Ελλάδας και του Ελληνισμού αποτελεί στρατηγική επιλογή του Μανιατακείου Ιδρύματος και ως εκ τούτου στηρίζει την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού... επειδή η έννοια του οράματος δεν είναι απλώς ζήτημα αντίληψης, αλλά έχει εννοιολογική σημασία.


http://www.maniatakeion.gr/el/to-maniatakeion-idryma-stirizei-thn-kathierosi-ths-pagkosmias-imeras-ths-ellhnikhs-glossas-p315.html

Nessun commento:

Posta un commento