ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

giovedì 10 marzo 2016

«Συνοδοιπόρος» της ΟΕΚΑΙ στην προαγωγή της ελληνικής γλώσσας και ο Δ. Σπάρτης

«Συνοδοιπόρος» στην προαγωγή της ελληνικής γλώσσας ο Δ. Σπάρτης 

Ψήφισμα για καθιέρωση Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας-Παιδείας
Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016 17:14 |  |
  «Συνοδοιπόρος» στην προαγωγή της ελληνικής γλώσσας ο Δ. Σπάρτης
  Την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας», με προτεινόμενη ημερομηνία την 20η Μαΐου, στηρίζει με ψήφισμά του ο Δήμος Σπάρτης.
  Το ψήφισμα που εξέδωσε το ΔΣ έχει ως εξής:
  «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, με ομόφωνη απόφασή του στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, για την καθιέρωση “Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας” με προτεινόμενη ημερομηνία την 20η Μαΐου.
  Πρόκειται για μια κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του Ελληνισμού στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.
  Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός, συνιστούν την ουσία του Ελληνισμού, των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών του. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια.
  Αποτελεί καθήκον για όλους μας, να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή, και να γίνουμε “συνοδοιπόροι” σε αυτό το “ταξίδι” για την καθιέρωση της “Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας.”»
  Το παραπάνω ψήφισμα υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣ Σπάρτης, Σπυρίδων Γ. Μοιράγιας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Καρμοίρης Ιωάννης (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Γρηγόρη Δήμητρα (Γραμματέας Δ.Σ.),Αλεξάκος Χρήστος, Αποστολάκος Δημήτριος, Αργειτάκος Σταύρος, Αργυρόπουλος Παναγιώτης, Αργυρόπουλος Σταύρος, Βλάχος Νικήτας, Βλήτας Νικόλαος, Βουνάσης Αλέξανδρος, Γαλανοπούλου Γεωργία, Δημητρόπουλος Χρήστος, Δούνιας Νικόλαος, Κανακάκος Χρήστος, Κανελλόπουλος Γεώργιος, Καπετανάκης Σαράντος, Κοκκορός Ευστράτιος, Κονίδης Γεώργιος, Κουμουνδούρος Παναγιώτης, Κώνστα Αντωνία, Λεβεντάκης Δημήτριος, Μακρυσοπούλου Χριστίνα, Μαντζουράνης Ιωάννης, Μπουγάδης Χρήστος, Πατσιλίβας Θεμιστοκλής, Πλειώτας Χρίστος, Ρήγας Παναγιώτης, Σκρουμπέλος Βασίλειος, Σμυρνιός Ευστράτιος, Σταθόπουλος Ιωάννης, Στρίφας Κυριάκος, Τζωρτζάκης Μάριος, Φλώρος Νικόλαος.
  - See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/121004-synodoiporos-stin-proagogi-tis-ellinikis-glossas-o-d-spartis#sthash.quBKppNh.dpuf

  Nessun commento:

  Posta un commento