ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

giovedì 10 marzo 2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 24-2-2016 και με την 109/2016 απόφαση του αποφάσισε ομόφωνα την « Έκδοση ψηφίσματος για την καθιέρωση "Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας».

ΨΗΦΙΣΜΑ για την καθιέρωση "Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και ΠαιδείαςΕκτύπωση
Σέρρες  7 Μαρτίου  2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Προς
Τα Μ.Μ.Ε. Σερρών  

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 24-2-2016 και με την 109/2016 απόφαση του αποφάσισε ομόφωνα την « Έκδοση ψηφίσματος για την καθιέρωση "Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας».

Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

« ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, για την καθιέρωση:
«Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας» με προτεινόμενη ημερομηνία την 20ή Μαΐου.
Πρόκειται για μια κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του Ελληνισμού στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.
Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός, συνιστούν την ουσία του Ελληνισμού, των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών του. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια.
Αποτελεί καθήκον για όλους μας, να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή, και να γίνουμε «συνοδοιπόροι» σε αυτό το «ταξίδι» για την καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας».

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες.

http://www.serres.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3671&Itemid=214

Nessun commento:

Posta un commento