ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 9 novembre 2015

Ο δήμος της Νάπολης επαναφέρει το ιστορικό οδωνύμιο ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας. Ένας ακόμα άθλος του απερχόμενου ΔΣ της ΟΕΚΑΙ.Σύντομα θα γίνει στη Νάπολη η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ιστορικού οδωνυμίου via dei Greci που επανέρχεται ύστερα από ένα αιώνα, ύστερα από εισήγηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας. 

Ήταν πάγιο αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας να επανέλθει το ιστορικό αυτό τοπωνύμιο που μαρτυρείται από το 16ο αιώνα. Πριν μερικά χρόνια είχε μάλιστα καταφέρει να προστεθεί η ένδειξη via San Tommaso d'Aquino, già vico dei Greci και να εντοιχιστεί η παρακάτω πινακίδα:


Η μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών γίνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται ύστερα από εισήγηση κάποιου φορέα και με τη σύμφωνη γνώμη ειδικής επιτροπής. 

Η μετονομασία τμήματος της οδού  San Tommaso d'Aquino σε οδό των Ελλήνων (via dei Greci)  αποτελεί ενδειξη τιμής του Δήμου της Νάπολης προς την δυναμική Ομογένεια της Νάπολης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ χρωστάμε στο δήμαρχο της Νάπολης Luigi de Magistris που στήριξε αυτήν την πρόταση των ομογενειακών φορέων.
Το απερχόμενο ΔΣ της ΟΕΚΑΙ κλείνει έτσι πανηγυρικά τη διετή θητεία του με αυτόν τον ιστορικό άθλο.

Nessun commento:

Posta un commento