ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

domenica 6 settembre 2015

Η Τήνος είναι τόπος ξεχωριστός για ξεχωριστούς ανθρώπους.


Το που διαβάζετε αυτές τις γραμμές σημαίνει ήδη πως ψάχνετε κάτι το ξεχωριστό, πως «ψάχνετε» την Τήνο όχι απλά σαν τόπο προσκυνήματος, αλλά σαν τόπο για ξεχωριστές διακοπές, κοντά στην φυσική ομορφιά και το πολιτιστικό παρελθόν, παρόν και, ελπίζουμε, και μέλλον της πατρίδας μας. 



Είναι γι’ αυτούς που εκτιμούν τους νησιώτες, που αναγνωρίζουν πως οι πολιτισμικές ρίζες του ελληνισμού φύτρωσαν, μεγάλωσαν και θέριεψαν ακριβώς στο Αιγαίο και τα παράλιά του, χιλιετίες πολλές πριν, είναι γι’ αυτούς που συγκινούνται από την ομορφιά των δεκάδων γραφικών χωριών του νησιού μας, από τη γνησιότητα του τραχιού ασβεστωμένου τοίχου, που επιμένουν να αφήνουν τις πισίνες να κατακλύζονται από άλλους ενώ οι ίδιοι ανανεώνουν την ταυτότητά τους με ένα μακροβούτι σε μια θάλασσα που ξέρουν πως κρύβει πολλά αρχαία ναυάγια, αυτούς που ακόμα εκτιμούν την ελληνική μας κουζίνα, αυτήν που, τελευταία, άλλες πατρίδες άρχισαν να προσπαθούν να αντιγράψουν!

Εδώ στην Τήνο αρκούμαστε στα βασικά. Όχι πως δεν κοιτάμε κατάματα το μέλλον, μόνο που πιστεύουμε πως μπορούμε να το κάνουμε ακριβώς γιατί δεν περιφρονούμε το παρελθόν μας.

Προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων, όλα καθαρά και άνετα, αλλά η προτεραιότητα εδώ δίνεται στην φιλοξενία και στα τοπία της Τήνου και του Αιγαίου. Σας περιμένουμε στο λιμάνι για να σας μεταφέρουμε στον προορισμό σας. Γιατί ειδικότητά μας είναι να "ταξιδεύουμε τα όνειρά σας"!


Φθάνοντας στο λιμάνι της Τήνου νομίζει κανείς πως βρίσκεται σε διαφορετικό νησί από αυτό που περιγράφουμε πιο πάνω. Σας βεβαιώνουμε πως όλη η κίνηση οφείλεται στους προσκυνητές της Παναγίας, που, οι περισσότεροί τους, μπορεί να έχουν έλθει πολλές φορές για να προσκυνήσουν, αλλά δεν βγήκαν ποτέ πιο έξω από τη Χώρα, σε τρόπο που το υπόλοιπο νησί να παραμένει κυριολεκτικά άγνωστο και στους ξένους, και στους Έλληνες.

Nessun commento:

Posta un commento