ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 16 marzo 2015

Video della cittadinanza onoraria conferita a Jannis Korinthios con giudizio unanime del Consiglio Comunale di Cava de'Tirreni. Βίντεο από την τιμητική διάκριση, Cava de'Tirreni, 14.3.15, 6 μ.μ. Ανάγνωση του σκεπτικού της απονομής στον Γιάννη Κορίνθιο με ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελετή απονομής του τίτλου του επίτιμου δημότη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβολίου της Cava dei Tirreni, ύστερα από πρόταση του φιλέλληνα δημάρχου  Marco Galdi.


Είσοδος Δημαρχιακού Mεγάρου: Τα ονόματα των επίτιμων δημοτών της Cava de'Tirreni
Ingresso del Palazzo di Città: I nomi dei cittadini onorari di Cava de'Tirreni.


Μια μεγάλη τιμητική διάκριση που αναγνωρίζει  την εν γένει προσφορά στην ομογένεια, στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό στίβο και στην ανάπτυξη του φιλελληνικού κλίματος στην Ιταλία. 
Τιμήθηκε έτσι η Ομογένεια της Ιταλίας και ο Ελληνικός λαός αλλά και η ελληνικη διαχρονική παιδεία. 
Το πρώτο λεξικό της αρχαίας ελληνικής στα ιταλικα είχε εκδοθεί στην Cava de' Tirreni το 1880 από ένα βενεδικτίνο μοναχό τον Benedetto Bonazzi. Το Δημοτικό Συμβούλιο  με τίμησε και ως συγγραφέα του λεξικού της αρχαίας ελληνικής στα ιταλικά ALFOMEGA με την ευχή και το δικό μου να έχει την ίδια εκδοτική επιτυχία του λεξικού του Bonazzi.


Η τιμή είναι ωστόσο διπλή γιατί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Antonio Barbuti μου απένειμε και το χρυσό κλειδί της πόλης που είναι η ύπατη τιμή του δήμου της Cava de' Tirreni.

VIDEO

ΒΙΝΤΕΟ

Lettura della motivazione della cittadinanza onoraria conferita con giudizio unanime del Consiglio Comunale di Cava de'Tirreni. 

Ανάγνωση του σκεπτικού της απονομής με ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.













Με τον δήμαρχο Marco Galdi και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Antonio Barbuti



Nessun commento:

Posta un commento