ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

venerdì 26 settembre 2014

H ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ στο διαδικτυακό του MEGA: το μέλλον της ελληνικής γλώσσας ταυτίζεται με το μέλλον του Ελληνισμού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γράφει: Στέλλα ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ


Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός στο έργο του «Διάλογος για τη γλώσσα» θεμελίωνε το γλωσσικό του «πιστεύω» στο συνδυασμό δύο λέξεων: «ελευθερία» και «γλώσσα». Η Γλώσσα και ο Πολιτισμός κάθε χώρας είναι, χωρίς αμφιβολία, στοιχεία ταυτότητας μοναδικά και η ανάγκη διατήρησης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού γίνεται περισσότερο επιτακτική για την Ελλάδα του σήμερα.
Οι Έδρες των Ελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό, δυστυχώς, συρρικνώνονται, όμως οι Έλληνες καθηγητές διδάσκουν ακόμη με μεράκι και θεωρούν χρέος τους να στηρίζουν την ελληνική Γλώσσα, γιατί πιστεύουν ότι το μέλλον της ταυτίζεται με το μέλλον του Ελληνισμού.
Έτσι, ο Γιάννης Κορίνθιος, καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Ιταλίας, ανέλαβε ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας την πρωτοβουλία να προτείνει την καθιέρωση «Παγκόσμιας ημέρας ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας». Η πρωτοβουλία προέρχεται από τον Ελληνισμό της Ιταλίας, που έχει με τη χώρα μας μοναδικούς πολιτισμικούς δεσμούς ήδη από την κλασική αρχαιότητα.
Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή αξίζει να βρει την υποστήριξη της ελληνικής Πολιτείας και, μάλιστα, σε μια περίοδο δυσοίωνη για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.



http://www.aixmi.gr/index.php/pagkosmiahmeraellglwspaid/

Nessun commento:

Posta un commento