ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

venerdì 16 dicembre 2016

Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Δεύτερο ανακοινωθέν τριημέρου συσκέψεων της ΟΕΚΑΙ με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και διοικητικά στελέχη διαφόρων Υπουργείων (ΑΘΗΝΑ, 1/2/3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014)


Για την πρόταση καθιέρωσης της 10ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας ενημέρωσε την Γ.Γ.Α.Ε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας.





Την Τρίτη 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΓΑΕ , συνάντηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) με τον Γενικό Διευθυντή της ΓΓΑΕ πρέσβυ κ. Μαρκαντωνάτο και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας για την καθιέρωση της 10ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού καθώς και οι δράσεις της αναφορικά με την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας, στην Ιταλία.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας καθηγητής κ.  Ι. Κορίνθιος, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μιλάνου κ. Ν. Φράγκος καθώς και ο καθηγητής κ. Δ. Φέσσας , μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας αρμόδιος για τα εκπαιδευτικά θέματα και Δ/ντης του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Ελληνικού  Μορφωτικού Κέντρου Μιλάνου. Παρούσες στη συνάντηση ήταν και η κα Β. Παπακωστοπούλου, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και η κα Ε. Παπαδάτου , Προϊσταμένη της Δ/νσης Ευρώπης της ΓΓΑΕ.
Η πλήρης πρόταση της ΟΕΚΑΙ και η ηλεκτρονική κάλπη για την συλλογή υπογραφών είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα http://www.forgreece.eu/modulofirma.php

http://www.ggae.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1351&cnode=22

Nessun commento:

Posta un commento