ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

venerdì 16 dicembre 2016

Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Πρώτο ανακοινωθέν τριημέρου συσκέψεων της ΟΕΚΑΙ με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και διοικητικά στελέχη διαφόρων Υπουργείων (ΑΘΗΝΑ, 1/2/3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014)

Ο Κος Σάββας Αναστασιάδης,
πρόεδρος 
της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής 
Ελληνισμού της Διασποράς 
καλωσορίζει την αντιπροσωπεία της ΟΕΚΑΙ,
Δημήτριο Φέσσα, Γιάννη Κορίνθιο και Νίκο Φράγκο.
Η αντιπροσωπεία της ΟΕΚΑΙ 
με τον πρόεδρο  και τον αντιπρόεδρο 
της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς,
Κυρίους Αναστασιάδη και Τσουκαλά.Στιγμιότυπα της συσκέψεως στην αίθουσα συνεδριάσεων
της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.Στιγμιότυπα από την ξενάγηση στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής.


ΠΡΩΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 
ΑΘΗΝΑ, Μέγαρο Βουλής, 1 Ιουλίου 2014

Αντιπροσωπεία της ΟΕΚΑΙ (Γιάννης Κορίνθιος, Νίκος Φράγκος και Δημήτρης Φέσσας) συναντήθηκε στο Μέγαρο της Ελληνικής Βουλής, την 1η Ιουλίου, κατόπιν προσκλήσεως, με τον πρόεδρο Κο Σάββα Αναστασιάδη και μέλη της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.
´Ηταν επίσης παρόντες σ´αυτή τη συνάντηση οι βουλευτές Χρίστος Δήμας και Δημήτρης Τσουκαλάς.
Η αντιπροσωπεία της ΟΕΚΑΙ παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους, τις δράσεις και τις προτεραιότητες της ΟΕΚΑΙ την τελευταία πενταετία (2009-2013/14) στον πολιτιστικό τομέα.
Στη συνέχεια ο Γραμματέας Κος Φράγκος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τα εκτελούμενα Προγράμματα ΝΟΣΤΟΣ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ και ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ´Εκανε τέλος αναφορά στην συγκρότηση της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της ΟΕΚΑΙ με προσωπικότητες της Ιταλίας, και στην προγραμματιζόμενη εκστρατεία για την διεθνή αναγνώριση της Ελληνικής Κλασσικής Παιδείας ως κτήμα εσαεί της ανθρωπότητος.
Ο καθηγητής Κος Φέσσας αναφέρθηκε στο επιμορφωτικό έργο της ΟΕΚΑΙ, στα ευρωπαϊκά προγράμματα ΓΛΩΣΣΑ 1, 2, στα ερευνητικά προγράμματα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών για την ελληνική διασπορά και τη δεύτερη γενιά της Ομογένειας και στην κυκλοφορία εκδοτικής σειράς για την ιστορία της διασποράς με τη δημοσίευση δύο επιστημονικών συγγραμμάτων για τους ´Ελληνες της Νάπολης και για τη διασπορά των Μανιατών στη Σαρδηνία.
Ακολούθως ο Κος Κορίνθιος ενημέρωσε την Επιτροπή για την πρόταση καθιέρωσης, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, της 10ης Δεκεμβρίου ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που υποβλήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κο Κάρολο Παπούλια, στον ΥΠΕΞ Κο Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Υπουργό Παιδείας Κο Ανδρέα Λοβέρδο, στον ΥΠΠΟ Κο Κωνστ. Τασούλα, στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κο Κυριάκο Μητσοτάκη, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού και στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την ΟΥΝΕΣΚΟ.
Η ΟΕΚΑΙ, σε συνεργασία με την Ελληνική  και την Κυπριακή Πρεσβεία στη Ρώμη, την Ορθόδοξη Μητρόπολη Ιταλίας και τους οργανωμένους φορείς των Αποδήμων και Φιλελλήνων, συντονίζει τη συλλογή σε όλο τον κόσμο υπογραφών Ελλήνων, Φιλελλήνων, Εκπαιδευτικών, Πανεπιστημιακών, συγγραφέων, ποιητών και ερευνητών ώστε να δρομολογηθεί η προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία στην Ελλάδα και στην Κύπρο και στη συνέχεια να προωθηθεί σε επίπεδο ΟΥΝΕΣΚΟ η ανακήρυξη της παγκόσμιας ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.
Η πλήρης πρόταση της ΟΕΚΑΙ και η ηλεκτρονική κάλπη για την συλλογή υπογραφών είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα http://www.forgreece.eu/modulofirma.php
Η αντιπροσωπεία της ΟΕΚΑΙ, πιστεύοντας ότι η ανακήρυξη αυτής της ημέρας θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αναβάθμιση του Ελληνικού Πολιτισμού σε διεθνές πεδίο, ότι το μέλλον της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού ταυτίζεται με το μέλλον του Ελληνισμού και ότι χρέος της Ομογένειας είναι να στηρίζει και να τιμά την Ελληνική Γλώσσα, ιδιαίτερα σήμερα με δεδομένη την τάση συρρίκνωσης και συμπίεσης των ΄μικρών΄ γλωσσών ζήτησε από την Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού να ενημερώσει τη Βουλή για την συγκεκριμένη πρόταση ανακήρυξης της Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού και να δρομολογήσει με  ταχείς ρυθμούς τη νομοθετική ρύθμιση.
Ο προέδρος της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Κος Σάββας Αναστασιάδης, όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι βουλευτές, συνεχάρη την τριμελή αντιπροσωπεία για την πολυσχιδή δράση με διεθνή ακτινοβολία και αναγνώριση της ΟΕΚΑΙ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόταση για την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας θα τύχει της δέουσας προσοχής από το Κοινοβουλευτικό Σώμα και ότι θα έχει την προσδοκώμενη  θεσμική ρύθμιση.
Nessun commento:

Posta un commento