ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

giovedì 5 giugno 2014

Ελλάδα, Φιλελληνισμός, Αλληλεγγύη, Τουρισμός. Ένα διήμερο εκδηλώσεων στην Πίζα


Η Ελληνική Κοινότητα της Τυρρηνικής Τοσκάνης, που εδρεύει στην Πίζα, με επικεφαλής την πρόεδρο Αγγελική Ρομπέση, την αντιπρόεδρο Rosaria Gargiulo, την ταμία Κική Οσταδημήτρη, την Γραμματέα Ανδρονίκη Τάχη Λαβούτη και την πολιτιστική υπεύθυνο Rossella Paolicchi τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλο έργο που έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από την κοινωνία της Πίζας και της Τοσκάνης, από την Ομογένεια και από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.
http://comunitaellenicadipisa.blogspot.it/
Η Ελληνική Κοινότητα της Τυρρηνικής Τοσκάνης οργανώνει διαδικτυακά και διαδραστικά σεμινάρια ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και ιστορίας και μαθήματα χορών.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Ελληνική Κοινότητα οργάνωσε στο Giardino Scotto, Bastione Sangallo, ένα διήμερο προβολής της Ελλάδος με πλούσιο πρόγραμμα.
H εκδήλωση με τίτλο Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ (τρίτη έκδοση) περιελάμβανε επίκαιρες συζητήσεις, προβολές τουριστικού ενδιαφέροντος, χορευτικό πρόγραμμα, έκθεση γλυπτικής του Γιάννη Μπίζα,  παρουσίαση ελληνικών προϊόντων και ... γευστικότατα εδέσματα.
Το διήμερο τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Πίζας, της Ελληνικής Πρεσβείας, των Ελληνικών Προξενείων στην Φλωρεντία και στο Λιβόρνο, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και του Sat Aeroporto.


Στην εναρκτήρια τελετή στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, χαιρέτησαν η Πρόεδρος Αγγελική Ρομπέση, ο σύμβουλος πρεσβείας Κος Ιωάννης Μαλούκος που εκπροσωπούσε τον Πρέσβυ της Ελλάδος Κο Θεμ. Δεμίρη, ο Αντιδήμαρχος Paolo Ghezzi και η δημοτική σύμβουλος Sandra Capuzzi.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με θέμα Ιταλία - Ελλάδα, μεσογειακός διάλογος,  αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Andrea Panocchia. Μίλησαν ο σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας Ιωάννης Μαλούκος, ο καθηγητής και Πρόξενος της Ελλάδος στο Λιβόρνο Giangiacomo Panessa, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Patrizio Nissirio και ο πρόεδρος της ΟΕΚΑΙ Γιάννης Κορίνθιος.
Μετά το πέρας της συζήτησης  το καλλιτεχνικό ομογενειακό χορευτικό συγκρότημα με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές, που διευθύνει επάξια ο μαέστρος χορού και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Πάρμας Ζαχαρίας Κρυπωτός, ενθουσίασε τους παρευρισκομένους με ένα πλούσιο πρόγραμμα Ελληνικών χορών.
 
 
Τα εδέσματα της Κικής Οσταδημήτρη και άλλων Κυριών της Κοινότητας, η φιλοξενία όλου του ΔΣ καί η παρουσία των νέων της Κοινότητας έκλεισαν με ζεστασιά και κέφι αυτή την Ελληνική Βραδιά.
Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής επίλεκτοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο επίμαχο θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Εισηγήσεις παρουσίασαν η ιστορικός τέχνης Silvia Panichi, ο Παναγιώτης Τριγάζης, πρόεδρος του Συλλόγου ΒΥΡΩΝ για τον Φιλελληνισμό και την Παιδεία, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Patrizio Nissirio και η Κατερίνα Γιαννάκη, εκπρόσωπος του Συλλόγου ΒΥΡΩΝ. Συντόνιζε την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση η πρόεδρος Αγγελική Ρομπέση.Nessun commento:

Posta un commento