ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

venerdì 13 settembre 2013

Ο Κελλιανός στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Τήνου













ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τήνος13/9/2013


Ο Δήμος Τήνου και το πολυάριθμο κοινό της εκδήλωσης, είχαν μια σπάνια χαρά χθες βράδυ, στο ΙΤΗΠ. Παρουσιάστηκε όχι απλώς ένα βιβλίο αλλά το πόνημα ζωής του συμπατριώτη μας Γιάννη Κορίνθιου, πανεπιστημιακού, συγγραφέως, μελετητή και λεξικογράφου, μονίμου κατοίκου Ιταλίας και αθεράπευτα ερωτευμένου με κάθε τι το Ελληνικό και το Τηνιακό. Ο Γιάννης Κορίνθιος, ο γνωστός «Κελλιανός», εδώ και μερικούς μήνες είχε τη χαρά να εκδοθεί το βιβλίο του αυτό των 800 σελίδων στην Ιταλία, ένα βιβλίο -καρπός έρευνας 30 ετών, που πραγματεύεται τα της ελληνικής διασποράς και της ελληνικής παροικίας στη Νάπολη, κατά τα τελευταία 500 χρόνια! Ένας ανεκτίμητος θησαυρός και ένα εργαλείο καλύτερης κατανόησης της Ελληνικής και Ιταλικής και χωρίς υπερβολή της Ευρωπαϊκής ιστορίας, παρουσιάστηκε στο κοινό της Τήνου.
Την όμορφη και σημαντική εκδήλωση συντόνισε ο ίδιος ο Δήμαρχος Τήνου, που εκφράστηκε με τα θερμότερα λόγια για το σημαντικό συμπατριώτη μας και το έργο του. Και μετά τους χαιρετισμούς του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Δωροθέου και του παριστάμενου Μητροπολίτη Νικόλαου (ιδιαίτερη αναφορά του στο ήθος, την απλότητα, σεμνότητα και γνησιότητα του συγγραφέα) και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ματθαίου Βίλλα, ήλθε η σειρά του π. Μάρκου Φώσκολου, της κας Μαρίας Δελασούδα, θεολόγου (κρατάμε ιδιαίτερα την επισήμανσή της ότι σχολειά κλείνουν, εντός και εκτός Ελλάδας) και του Γιάννη Αλβέρτη, να αναφερθούν σε χωρία - ενότητες του βιβλίου αλλά και στην προσωπικότητα του Γιάννη Κορίνθιου.
Ο ίδιος ο συγγραφέας, καταφανώς συγκινημένος μπροστά στους συμπατριώτες του αλλά και στον παριστάμενο γιο του, αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του και με τη βοήθεια οπτικού υλικού αναφέρθηκε επιλεγμένα σε σημεία της ιστορικής διαδρομής των 500 αυτών χρόνων, κλείνοντας καταχειροκροτούμενος.
Ο Δήμος Τήνου εκφράζει και με το παρόν την εκτίμησή του στο πρόσωπο αυτού του άοκνου συμπατριώτη μας και στο πολυσχιδές έργο του και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει την έκδοση του βιβλίου αυτού και στην Ελληνική γλώσσα. Θα είναι πραγματικά ευχής έργον να αποτελέσει κτήμα αυτών που πρωτίστως πρέπει να σκύψουν και να μελετήσουν την πορεία των προγόνων τους, αντλώντας πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από την αναδρομή αυτή.
Ένα θερμό ευχαριστώ από το Δήμο, σε έναν ακάματο πρόξενό μας, στην απεραντοσύνη του χώρου του πνεύματος και των επιστημών. Να ‘ναι καλά και πάντα δημιουργικός και να παίρνει τη δύναμη που του χρειάζεται στα αγαπημένα του Κελλιά.

http://www.tiniaki.gr/content.asp?id=3526

2 commenti:

  1. Συγχαρητήρια και πάλι !!! Εύχομαι αυτή η παρουσίαση του βιβλίου σου να είναι η αρχή για ένα λαμπρό μέλλον, το οποίο έχεις εσύ ήδη χαράξει και λάμπει εδώ και καιρό... Καλή επιτυχία σου εύχομαι στην προσπάθειά σου αυτή.

    RispondiElimina
  2. Νίκο, μεγάλε φίλε μου,
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    RispondiElimina