ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 3 giugno 2013

Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή του ποιητή Αντώνη Φωστιέρη στις εκδηλώσεις για την Ελλάδα στην Cava de'Tirreni, 1.6.2013


Ο θίασος, Arte Tempra, ερμηνεύει μια ανθολογία από τη σύγχρονη ελληνική ποίηση με θεματικό άξονα Η ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ με την ενεργό συμμετοχή του ποιητή Αντώνη Φωστιέρη.

Η σκηνική επεξεργασία αναπτύσσει το χορευτικό θέαμα Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ. Είναι μια ηχητική, εικονική, πολυφωνική και ποιητική πολυδιάστατη διαδρομή στο χώρο και στο χρόνο, μια συμβίωση και όσμωση παρόντος και παρελθόντος και μια περιδιάβαση σε ένα φυσικό περιβάλλον γεμάτο μύθο και ομορφιά που το βιάζει ένας τουρισμός κενός και ρηχός.
Το θέαμα  στηρίχτηκε πάνω σε μια ανθολογία, επιλεγμένη από τον Γιάννη Κορίνθιο, από την Ιθάκη του Καβάφη, σε στίχους Αντώνη Φωστιέρη από τον ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ, στα ποιήματα του Φωστιέρη Σημειώσεις για το αύριο και Η Αράχνη, στα  ποιήματα  του Καβάφη, Οι Ποσειδωνιάτες, του Πατρίκιου, Μεσημέρι στο σταθμό της Ποσειδωνίας, του Σεφέρη, Η Ελλάδα ταξιδεύει, του Κάλβου, Η Χίος, του Ελύτη, Αιγαίο, του Βρεττάκου, Επιστροφή στους Δελφούς, του Φωστιέρη, Απογείωση, Η μοναξιά του χρόνου, Πανσέληνος και Νοσταλγία ενός παρόντος και έκλεισε με  τον  Τελευταίο Σταθμό του Σεφέρη.











Nessun commento:

Posta un commento