ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

mercoledì 12 dicembre 2012

Τήνος: προστασία του περιβάλλοντος, διασφάλιση της υγείας και προβληματισμός για τα σκουπίδια

'Εμαθα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Τήνου συνεδρίασε  εκτάκτως στις 10 Νοεμβρίου για να βρει μια λύση για τα απορρίμματα. 
Περί σκουπιδιών, σκουπιδοτόπων και σκουπιδαριών λοιπόν η συζήτηση!
Μεγάλο και πολύπλοκο το πρόβλημα της διάθεσης και δεν είναι εύκολο να βρεις μια άμεση λύση που όχι μόνο να μη προσβάλλει το περιβάλλον αλλά και να μη κυοφορεί και κινδύνους στην υγεία των κατοίκων.
Οπωσδήποτε η ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η βιολογική αποξήρανση, η θερμική επεξεργασία και η ανάκτηση ενέργειας είναι τα μέτρα που επιβάλλονται και υιοθετούνται σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ε.Ε.
Δεν ξέρω τί θα αποφασίσουν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι στην Τήνο. Εγώ πάντως είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μερικές ιδέες με διάφορους Τηνιακούς, εντός και εκτός Τήνου.
Εδώ που ζω γνωρίζω πάντως ότι οι ΧΑΔΑ και οι ΧΥΤΑ παράγουν τοξικά στραγγίσματα, χάνουν σύντομα τη στεγανότητά τους, ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και είναι βλαβεροί για την υγεία.
Επίσης η δεματοποίηση πολλές φορές γίνεται μόνιμη λύση από προσωρινή και δημιουργεί περιβαλλοντική καταστροφή με όλες τις επιπτώσεις της πρωτίστως στην υγεία.
Παραθέτω μερικές εύγλωττες πανοραμικές φωτογραφίες από τα μέρη όπου ζω χωρίς σχόλια και ο κάθε Τηνιακός ας προβληματιστεί. 
Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε από τα ίδια τα σπίτια μας για να σωθεί το νησί και η υγεία των Τηνιακών.










Nessun commento:

Posta un commento