ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

domenica 13 febbraio 2011

Ο Μπερλουσκόνι και ο μεγάλος κατήφορος της πολιτικής ζωής στην Ιταλία.

Η πρώην γυναίκα του το είχε πει ξεκάθαρα ότι είναι άρρωστος ο κακομοίρης και ψυχικά διαταραγμένος από
χρόνιο
νοσηρό ερωτισμό, κατονομάζοντάς τον χωρίς περιστροφές γαυριασμένο δράκο που διακορεύει μωρές παρθένες.
Όλος ο ντουνιάς διασκεδάζει εδώ και καιρό με τα σεξουαλικά καπρίτσια του πασίγνωστου λατίνου εραστή σε προχωρημένη ηλικία, του πάμπλουτου πολιτικού της Ιταλίας που καταφεύγει στον αγοραίο και ελευθέριο έρωτα στα συχνά νυχτερινά του συμπόσια.
Στην πιό θρησκευόμενη χώρα της Ευρώπης ο παράφορος πρωθυπουργός με την αχαλίνωτη ερωτική συμπεριφορά δεν το βάζει κάτω και δεν φοβάται το ρεζίλι. Κι έχει παιδιά και εγγόνια ο δύστηνος! Ελπίζει σε άφεση των συγγνωστών ολισθημάτων του, με μια απλή γονυκλισία, μια και η Ιταλία δεν στερείται από εκκλησίες. Ογεροπαραλυμένος ξενυχτά λοιπόν κάθε βράδυ επιδιδόμενος σε σφοδρά και παράτολμα για την ηλικία του πολυσυμπλέγματα με ανήλικες εταίρες που προσφέρουν τα αγοραία νιάτα τους στον ελευθέριο και έκφυλο δράκο για να κερδίσουν φήμη, κοσμήματα, χρήματα, πολιτικά αξιώματα και βουλευτικά έδρανα.
Είναι αλήθεια ότι λίγοι γλυτώνουν από τον ακαταμάχητο έρωτα που αιχμαλωτίζει όχι μόνο τον κάθε Κροίσο στα παλάτια του αλλά και τον κάθε φουκαρά στην φτωχική καλύβα του, για να θυμηθούμε το χορικό της Αντιγόνης.
Εδώ ενδεχομένως πρόκειται περί θείας τρέλλας, περί παραληρήματος εμπνευσμένου από κάποιο θεό, όπως έλεγε ο Πλάτωνας.
Υποθέτω ότι στα συμπόσια του ο λατίνος Κροίσος κυνηγάει κάθε βράδυ την αιωνιότητα, έτσι όπως εξηγούσε στο Σωκράτη και η Διοτίμα (βλέπε Συμπόσιον Πλάτωνος).
Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο, τραγουδούσε ο ρωμηός Ζαμπέτας, αλλά ο παραστρατημένος πρωθυπουργός δεν είχε την τύχη να τον γνωρίσει. Πράγματι αυτός δεν θέλει χαμομήλι, προτιμάει τις τσαχπινιές, τα ξεφαντώματα, τους χορούς και τα τραγούδια. Gaudeamus igitur!

«H ζωή αρχίζει στα 75 και πάνω»! Eίναι το σλόγκαν του Κροίσου που επιδίδεται χωρίς αιδώ σε παλιμπαιδισμούς και αυτογελοιοποίηση, τρέχοντας ταυτόχρονα σε κλινικά συνεργεία για να κρατιέται στα πόδια του και για να σιγουρεύει τα μαλλιά του στο κρανίο του. Κάνει όντως ό,τι γουστάρει και ρισκάρει ατιμωρητί με νόμους στα μέτρα του για να αποφεύγει επιμελώς τα δικαστήρια.
Άντε να βρεις τώρα ποιός φταίει για τούτα τα καπρίτσια του ξυπασμένου πολιτικού ανδρός. Οπωσδήποτε όχι ο νόμος της βαρύτητας, γιατί η βαρύτητα, κατά τον Einstein, δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τους ανθρώπους που πέφτουν στα δίχτυα του άπληστου σεξ.
Πάντως οι Ιταλοί έτσι ξεχνάνε την οικονομική κρίση, ξεφυλλίζοντας κάθε μέρα τις εφημερίδες με τα κατορθώματα του χοιροψάλα εραστή, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος ευλόγως διερωτάται και απορεί γιατί αδρανούν και ανέχονται αυτό τον κατήφορο.
Ίσως την Ιταλία θα την σώσουν κάποιοι αδέκαστοι δικαστές, αναχαιτίζοντας αυτή την κατρακύλα. Αναμείνατε οσονούπω εκκωφαντικό πάταγο όταν θα πέσει ο άφρων δυνάστης!
Ας θυμηθούμε εν κατακλείδι τον σοφό Εκκλησιαστή:
Τοις πάσι χρόνος και καιρός τω παντί πράγματι υπό τον ουρανόν.

Kαιρός του εναγκαλίζεσθαι και καιρός του απομακρύνεσθαι από του εναγκαλισμού.

http://www.24grammata.com/?p=9826

Nessun commento:

Posta un commento